Donald Trump și subalternii săi refuză să poarte măști de protecție
Alertă la Casa Albă! Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence se cred imuni la coronavirus şi refuză carantina, după ce tot mai mulţi apropiaţi din administraţie au fost infectaţi.
De Redactia Observator la 11.05.2020, 23:42- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Peste 80.000 de americani au fost răpuși de coronavirus, până acum.
- Reprezentanții unei companii private promit un miliard de vaccinuri anticoronavirus până anul viitor.
Atât liderul american, cât şi subalternii săi continuă să nu poarte echipamente de protecţie, chiar dacă este vorba de deplasări şi contacte cu persoane considerate vulnerabile.
Mai mulţi angajaţi de la Casa Albă au fost depistaţi pozitiv în ultimele zile. Inclusiv secretarul de presă al vicepreşedintelui.
Testat negativ, Mike Pence refuză izolarea. La fel ca preşedintele Donald Trump.
Donald Trump a refuzat să poarte mască chiar şi atunci când s-a întâlnit cu veteranii din cel De-Al Doilea Război Mondial. Eroii americani fac parte din grupa cu cel mai înalt risc, iar criticile nu au întârziat să apară.
Kevin Hassett, consilier Donald Trump: Ne-am expus cu toţii riscurilor, deşi beneficiem de cea mai bună îndrumare posibilă pentru a ne păstra siguranţa. Suntem însă dispuşi să ne asumăm aceste riscuri pentru că ne iubim naţiunea.
Sunt lucruri care trebuie să se întâmple în aripa de Vest.
Atitudinea autorităţilor încurajează comportamente identice şi în societate.
În Chicago, la o biserică penticostală românească, a fost oficiată o slujbă cu peste 100 de oameni. Preotul ameninţă chiar să dea în judecată statul pentru interdicţiile impuse.
Cristian Ionescu, pastor penticostal: Este o nebunie! Dacă slujbe la care pot participa 10 oameni sună ridicol, nici un număr de 50 nu este potrivit când vine vorba de un grup de 900 de suflete.
Cu peste 1 milion 300 de mii de infectaţi, Statele Unite relaxează măsuri de mai bine de o săptămână.
O companie farmaceutică promite că va dezvolta un vaccin într-un timp record.
Paul Stoffels, şeful departamentului ştiinţific de la Johnson&Johnson: Începem testele clinice în luna septembrie şi sperăm să avem date până la finalul anului. Şi ne propunem să avem 1 miliard de vaccinuri până anul viitor.
Peste 80.000 de oameni au fost ucişi de coronavirus doar în Statele Unite, aproape o treime din totalul victimelor pandemiei.