Peste 250 de milioane de europeni sunt în carantină sau izolaţi la domiciliu
În timp ce China nu a raportat, astăzi, nicio infecție locală, pentru prima dată de când a început criza coronavirusului, peste 250 de milioane de europeni sunt în carantină sau izolaţi la domiciliu. Printre ei, şi prinţul Albert de Monaco, depistat cu COVID 19.
De Redactia Observator la 19.03.2020, 22:22- Peste 250 de milioane de europeni sunt în carantină sau izolaţi la domiciliu
- Numărul infectărilor s-a dublat în scurt timp în Germania
În timp ce China nu a raportat, astăzi, nicio infecție locală, pentru prima dată de când a început criza coronavirusului, peste 250 de milioane de europeni sunt în carantină sau izolaţi la domiciliu. Printre ei, şi prinţul Albert de Monaco, depistat cu COVID 19. Cu toate acestea, epidemia cucereşte ţară după ţară. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, nu se fereşte de cuvinte: trăim cea mai gravă criză de la Al Doilea Război Mondial încoace.
Aşa arată acum normalitatea în Franţa.
O femeie a fost imobilizată, după ce a refuzat să prezinte documentul prin care îşi explică ieşirea în stradă. 100 de mii de militari şi poliţişti patrulează pentru a asigura respectarea carantinei.
Cu peste 9 mii de infectaţi, printre care şi negociatorul pentru Brexit, Michel Barnier, Hexagonul ocupă locul 5 în Europa ca număr de contaminări.
Chiar şi vânzarea medicamentelor a fost raţionalizată. O persoană poate cumpăra preventiv o cutie de paracetamol sau două doar dacă se simte rău.
Frederic Desmoulins, farmacist: Eu cred că există temeri, oamenii se tem şi, aşa cum merg la supermarket să cumpere mâncare, aşa vin şi la farmacie să cumpere medicamente. O fac doar de frică. Unii au nevoie, dar cei mai mulţi cumpără de teamă.
În Germania, numărul infectaţilor s-a dublat în ultimele două zile şi a ajuns la peste 13 mii.
Bilanţul a crescut după campania de testare începută săptămâna aceasta. Oamenii sunt testaţi gratuit în maşini sau în centre speciale.
Angela Merkel, cancelarul Germaniei: De la reunificarea Germaniei, ba nu, de la Al Doilea Război Mondial, ţara noastră nu s-a mai confruntat cu o asemenea provocare la care răspunsul depinde atât de mult de acţiunea noastră comună, bazată pe solidaritate.
În Marea Britanie, după îndelungi amânări şi critici, Guvernul a impus măsuri pentru limitarea contactelor între persoane.
Şcolile au fost închise în toată ţara, iar la Londra, transportul public ar putea fi rezervat doar celor care nu pot lucra de acasă.
Boris Johnson, premierul britanic: Obiectivul este de a încetini răspândirea virusului şi, cum am mai spus, credem că este momentul potrivit pentru aceste măsuri.
Pandemia de coronavirus face şi victime colaterale. Ministrul Sănătăţii din Olanda a leşinat în timpul unei dezbateri în Parlament din cauza epuizării.
Veşti îngrijorătoare vin şi de peste Ocean.
Potrivit ultimelor studii, coronavirusul pare la fel de periculos şi pentru tineri, nu doar pentru oamenii în vârstă cu afecţiuni preexistente, cum se credea până acum.
Autorităţile au trimis o navă-spital a marinei militare în New York, unde numărul bolnavilor s-a dublat în ultimele ore. Printre noile cazuri sunt şi doi agenţi de la Bursa de pe Wall Street. Din acest motiv, bursa se închide, iar tranzacţiile se vor desfăşura, de acum înainte, numai pe internet.