ADEVĂRUL despre BALENA ALBASTRĂ. Care este de fapt semnificaţia SIMBOLURILOR acestui joc ce îi împinge pe tineri să se SINUCIDĂ (FOTO)
Jocul online “Balena Albastră” este considerat vinovat de moartea a zeci de tineri în Rusia, şi mai nou în alte ţări precum Republica Moldova sau Kazahstan, însă oficiali din Belarus susţin că aura de misticism care înconjoară acest joc nu este conformă cu realitatea.
De Redactia Observator la 14.03.2017, 08:30- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Jocul online “Balena Albastră” este considerat vinovat de moartea a zeci de tineri în Rusia, şi mai nou în alte ţări precum Republica Moldova sau Kazahstan, însă oficiali din Belarus susţin că aura de misticism care înconjoară acest joc nu este conformă cu realitatea.
Un poliţist din Minsk, Alexander Lastovski, a declarat, pentru presa locală, că el şi colegii lui au fost imediat interesaţi de acest joc şi s-au înregistrat în grupul morţii, vorbind atât cu “curatorii/administratorii”, cât şi cu ceilalţi adolescenţi care au intrat în joc.
Alexander Lastovski susţine că, după ce a analizat toate informaţiile despre joc, nu poate spune că este vorba despre un joc misterios.
“Acest joc atrage prin aura de mister, însă dacă studiezi cum a apărut de fapt acest joc, totul devine clar: nu este vorba despre misticism. Hashtag-ul #f57 a fost inventat de unul dintre cei doi organizatori ai jocului, Philipp Budeikin, care se recomanda pe reţelele de socializare cu numele Philippe Lee sau Phillippe Fox. F provine de la Philippe, iar 57 erau de fapt ultimele două cifre ale numărului lui de telefon. Iar logo-ul lor cu roşu şi negru, în care mulţi văd "Iadul", este de fapt inspirat de brandul de haine Vova”, spune Alexander Lastovski.
Referitor la numele jocului – Balena Albastră - Alexander Lastovski explică: “De ce Balena Albastră? Pentru că al doilea co-organizator al jocului avea nickname-ul “MORE Kitov/Sea of whales/Mare de balene”. Mai târziu a apărut ideea ca balena albastră este un animal care eşuează la mal, punându-şi capăt zilelor”.
Întrebat care este semnificaţia simbolului RAZBUDI Menya V 04:20 (“wake me up at 4.20/"Trezește-mă la 04:20") ", Alexander Lastovski a răspuns: “Ultimele 10 dintre cele 50 de sarcini pe care adolescenţii trebuie să le îndeplinească trebuie să fie realizate la această oră. Trebuie să se uite fie la filme horror sau să se mutileze. De ce 4.20? Când o persoană se trezeşte la astfel de ore, timp de mai multe zile, îşi pierde simţul realităţii. Deci, cei care cer tinerilor să facă asta încearcă să le diminueze capacitatea de a pune la îndoială anumite cereri, să le reducă instinctul de a se proteja şi să le diminueze frica de moarte".
“Iniţial, jocul a fost creat pentru a schimba anumite caractere, însă Philippe a fost cel care a schimbat totul. “Balenele” erau deja conectate, iar jocul a crescut exponential. Apropo, totul a plecat de la cartea “50 de zile până la sinuciderea mea”, în care o fată se gândeşte timp de 50 de zile dacă se se sinucidă sau nu. De aici s-au inspirat cei care au creat jocul”, mai spune poliţistul din Belarus.
Cum funcţionează jocul:
Adolescenţii care joacă "Balena Albastră" o pot face după ce se înscriu pe o pagină dedicată de pe reţeaua VKONTAKE din Rusia, care este un fel de Facebook.
Apoi, aceştia intră sub tutela unui administrator care timp de 50 de zile le cere tinerilor să îndeplinească anumite sarcini.
Astfel, tinerii sunt puşi să urmărească o zi întreagă filme de groază, să urmărească filmuleţe psihelice, să se trezească la ore neobişnuite, în noapte, respectiv la ora 04.20, să se mutileze fizic, să-şi învingă frica urcându-se pe blocuri sau poduri înalte.
Toate provocările trebuie făcute cu o mască pe faţă, iar fotografiile care dovedesc îndeplinirea sarcinii trebuie să fie postate pe conturile respective.
La finalul celor 50 de zile, tinerilor li se cere să se sinucidă, fie aruncându-se de pe clădiri înalte, fie aruncându-se în faţa trenului.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și