Antena Meniu Search
x

DEZVĂLUIRI incredibile despre fenomenul "BALENA ALBASTRĂ". Cum sunt manipulaţi tinerii să se SINUCIDĂ. Imagini ŞOCANTE! (FOTO&VIDEO)

Un joc sinistru apărut în social media din Rusia, despre care se crede că este răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri, este de fapt doar vârful aisbergului în această ţară care este renumită ca având cea mai mare rată a sinuciderilor din lume, scrie The Sun.

Un joc sinistru apărut în social media din Rusia, despre care se crede că este răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri, este de fapt doar vârful aisbergului în această ţară care este renumită ca având cea mai mare rată a sinuciderilor din lume, scrie The Sun.

Jocul online se numeşte "Balena Albastră" şi începe să capete o popularitate tot mai mare în rândul adolescenţilor, autorităţile din mai multe ţări, precum Franţa, Germania, Azerbaidjan şi Kazahstan, lansând deja campanii pentru a evidenţia pericolul la care se expun cei care sunt atraşi de un astfel de joc.

Citeşte şi: ULTIMELE MESAJE ale adolescenţilor sinucigaşi din Chișinău, victime ale jocului BALENA ALBASTRĂ. DETALII CUTREMURĂTOARE din anchetă (VIDEO)

Cum funcţionează jocul:

Pe acelaşi subiect

Adolescenţii care joacă "Balena Albastră" o pot face după ce se înscriu pe o pagină dedicată de pe reţeaua VKONTAKE din Rusia, care este un fel de Facebook.

Apoi, aceştia intră sub tutela unui administrator care timp de 50 de zile le cere tinerilor să îndeplinească anumite sarcini.

Astfel, tinerii sunt puşi să urmărească o zi întreagă filme de groază, să urmărească filmuleţe psihelice, să se trezească la ore neobişnuite, în noapte, respectiv la ora 04.20, să se mutileze fizic, să-şi învingă frica urcându-se pe blocuri sau poduri înalte.

Toate provocările trebuie făcute cu o mască pe faţă, iar fotografiile care dovedesc îndeplinirea sarcinii trebuie să fie postate pe conturile respective.

La finalul celor 50 de zile, tinerilor li se cere să se sinucidă, fie aruncându-se de pe clădiri înalte, fie aruncându-se în faţa trenului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit site-ului iheartintelligence.com, jocul are de fapt mai multe denumiri, iar mesajele în social-media se regăsesc sub diverse hashtag-uri.

ATENŢIE, părinţi! Un JOC PERICULOS, apărut în social media, îi provoacă pe adolescenţi să se SINUCIDĂ. Cum funcţionează "BALENA ALBASTRĂ" (VIDEO)

Denumirele folosite sunt:

- SINIY KIT ( "Balena albastră")

- TIKHIY DOM ( "Casa liniştită/Casa tăcută"), "# TIHIYDOM"

- MORE Kitov ( "O mare de balene"), # MOREKITOV"

- F53, F57, F58 şi RAZBUDI Menya V 04:20 ( "Trezește-mă la 04:20"), "# RAZBUDIMENYAV420".

Citeşte şi Jocul online BALENA ALBASTRĂ face în continuare victime! Doi adolescenţi s-au SINUCIS, aruncându-se de pe un bloc cu 18 etaje din Chișinău (VIDEO)

Potrivit specialiştilor, jocul beneficiază de o promovare acerbă în mediul online din Rusia, fiind produse meme-uri, conţinut suicidal, iar brandul promovat este "moartea".

Autorităţile din Rusia au anunţat că, începând din 2012, au fost închise peste 9.000 de astfel de grupuri "ale morţii", dar că altele au apărut de atunci.

Jocul online "Balena Albastră" este considerat răspunzător pentru moartea a peste 130 de tineri, în Rusia, în perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016, însă un noul val de sinucideri s-a produs în ultimele săptămâni.

Mai multe sinucideri au avut loc şi în alte ţări, precum Kazahstan, Letonia, dar şi Republica Moldova.

În noaptea de 7 spre 8 martie, doi adolescenţi, un băiat şi o fată, cu vârste de 15 şi, respectiv, 16 ani și-au pierdut viața după ce s-au aruncat în gol de pe o clădire cu 18 etaje din Chișinău.

Purtătorul de cuvânt al Poliției din Chişinău, Adrian Jovmir, a declarat că tragedia a avut loc în sectorul Botanica din Chișinău, în jurul orei 2:00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » DEZVĂLUIRI incredibile despre fenomenul "BALENA ALBASTRĂ". Cum sunt manipulaţi tinerii să se SINUCIDĂ. Imagini ŞOCANTE! (FOTO&VIDEO)