Franţa a depășit 1 milion de cazuri confirmate de coronavirus. Stare de urgență în două treimi din țară
Valul de infectări în Hexagon pare de neoprit după ce a fost depășit pragul de 1 milion de îmbolnăviri cu Covid-19. În ultimele 24 de ore, Franța a înregistrat un record de 42.032 de cazuri noi, iar preşedintele Emmanuel Macron a declarat două treimi din ţară sub stare de urgenţă.
De Veronica Micu la 24.10.2020, 08:14- Vineri, Franţa a înregistrat 298 noi decese, astfel că totalul a ajuns la 34.508.
- Preşedintele Emmanuel Macron a dat dispoziţia ca două treimi din ţară să intre sub stare de urgenţă.
În ultimele 24 de ore, Franţa a înregistrat un record de 42.032 de cazuri noi, astfel totalul atinge 1.041.075, arată datele guvernamentale.
Numărul infecţiilor confirmate plasează Franţa pe locul şapte mondial în topul celor mai afectate ţări de pandemie.
Statele Unite au 8,4 milioane de cazuri, urmate de India cu 7,8 milioane, Brazilia cu 5,3 milioane, Rusia cu 1,5 milioane şi mai apoi Argentina şi Spania cu puţin peste un milion.
Franţa a înregistrat, de asemenea, 298 noi decese vineri, astfel că totalul a ajuns la 34.508. Ţara a început testările intensive pentru coronavirus din vară.
Preşedintele Emmanuel Macron a dat dispoziţia ca două treimi din ţară să intre sub stare de urgenţă. Dacă măsura nu va avea efect, restricţiile vor fi înăsprite, relatează Reuters.
"Va trebui să trăim cu acest virus cel puţin până vara viitoare", a declarat preşedintele francez.
Director general al spitalelor din Paris: Al doilea val al pandemiei în Franţa ar putea fi mai rău decât primul
Al doilea val al pandemiei de coronavirus ar putea fi mai rău decât primul, a spus, vineri, directorul general al spitalelor din Paris Martin Hirsch, în contextul în care ţara înregistrează un record zilnic de cazuri, potrivit The Guardian.
În condiţiile în care presiunea asupra spitalelor continuă să crească, Franţa a extins interdicţia de circulaţie nocturnă de la ora 21.00 la 6.00 care va afecta 46 de milioane de oameni, mai mult de două treimi din populaţia sa.
"În ultimele luni, a existat o percepţie generală că un al doilea val nu există sau că este unul mic. Situaţia este invers", a spus Martin Hirsch, directorul general al AP-HP, pentru RTL.
Hirsch a avertizat că în Franța este posibil ca al doilea val să fie mai rău decât primul.
Citește și: