Antena Meniu Search
x

Statele Unite au aprobat oficial Remdesivir ca medicament pentru tratarea Covid-19

Medicamentul antiviral Remdesivir, al companiei farmaceutice Gilead Sciences, a devenit primul şi singurul tratament pentru Covid-19, după ce a fost aprobat oficial de Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA).

De Veronica Micu la 24.10.2020, 07:48
Remdesivir, aprobat oficial în Sua ca medicament pentru tratarea Covid-19
Statele Unite au aprobat oficial Remdesivir ca medicament pentru tratarea Covid-19 - Profimedia
  • Remdesivir va fi comercializat sub brandul Veklury.
  • Medicamentul costă 3.120 de dolari pentru o serie de tratament de cinci zile.

Vineri, acţiunile companiei farmaceutice Gilead Sciences au crescut cu 6%, după ce medicamentul său antiviral Remdesivir a a fost aprobat oficial în Statele Unite, transmite Reuters.

Aprobarea dată de autoritatea americană de reglementare în domeniul sănătăţii pentru folosirea Remdesivir la tratarea pacienţilor spiralizaţi a avut loc joi, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat săptămâna trecută că medicamentul nu a avut un efect substanţial asupra duratei de spitalizare a pacienţilor sau asupra şanselor de supravieţuire a acestora, într-un studiu clinic efectuat la nivel global.

Autorizaţia dată de Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA (FDA) semnalează încrederea în rezultatele studiului efectuat de Gilead în Statele Unite, care au arătat că medicamentul a redus timpul de recuperare a pacienţilor, a scris un analist al Piper Sandler, Tyler Van Buren, într-o notă adresată clienţilor.

Remdesivir a fost deja disponibil pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19 în baza unei autorizaţii pentru utilizarea de urgenţă, acordată de FDA în luna mai, după ce studiul condus de Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a arătat că medicamentul a redus durata spitalizării cu cinci zile.

Medicamentul, administrat intravenos, poate genera vânzări de peste 1 miliard de dolari în trimestrul al doilea al acestui an, la nivelul actual al cazurilor, a arătat Van Buren.

Remdesivir, care va fi comercializat sub brandul Veklury, costă 3.120 de dolari pentru o serie de tratament pentru cinci zile şi 2.340 de dolari pentru achiziţiile guvernamentale, cum ar fi cele ale Departamentului pentru Afacerile Veteranilor.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Statele Unite au aprobat oficial Remdesivir ca medicament pentru tratarea Covid-19