Franţa anunță oficial că a intrat în al patrulea val de COVID: Este mai rapid decât cele precedente
Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris a declarat într-o conferinţă de presă că Franţa se confruntă cu un nou val de Covid-19, asta în timp ce numărul internărilor în rândul pacienţilor infectaţi cu coronavirus este în continuă creştere.
De Redactia Observator la 20.07.2021, 13:23În Franța, rata incidenței a crescut cu 125% într-o singură săptămână, potrivit Le Parisien. Există 86 de cazuri de Covid-19 la 100.000 de locuitori, înregistrate pe parcursul unei singure săptămâni. Purtătorul de cuvânt al guvernului a vorbit luni dimineață despre o creștere a ratei de incidență „stratosferică”.
”Am intrat într-un al patrulea val al virusului. Dacă plecăm de la un număr redus de infectări, dinamica epidemiei este extrem de puternică, vedem un val mai rapid, o curbă mai abruptă decât la toate cele precedentele. Începem de jos, dar acest val poate crește foarte repede și poate ajunge foarte sus. Într-adevăr, vineri, Franța a depășit pentru prima dată după luna mai pragul de 10.000 de noi infectări, iar luni, 7.041 de pacienți erau spitalizați din cauza unei infecții cu COVID-19. Este o creștere atât de puternică, atât de bruscă, pe care nu am experimentat-o niciodată de la începutul epidemiei în țara noastră. Numărul de cazuri noi detectate s-a dublat într-o săptămână”, a declarat Gabriel Attal.
La baza acestui nou val al epidemiei stă varianta Delta, cunoscută anterior ca varianta indiană. Această variantă este deosebit de contagioasă, deoarece o persoană infectată ar fi contagioasă cu două zile mai devreme decât cu tulpina inițială. În prezent, reprezintă 80% din infectările cu Covid-19 din Franța, potrivit lui Gabriel Attal. În Regatul Unit, aceasta a condus la o creștere foarte rapidă a numărului de cazuri. De câteva zile, numărul de noi cazuri zilnice a fost de aproximativ 50.000.
Pentru încetinirea acestui al patrulea val, guvernul francez se bazează pe noua versiune a permisului de sănătate, al cărui conținut a fost validat în mare măsură de Consiliul de Stat , dar și pe vaccinare. „Vaccinarea limitează numărul de forme grave, dar rămâne o variantă insuficientă în țara noastră", a adăugat Gabriel Attal luni. Potrivit Direcției Generale a Sănătății, pragul de 45% din totalul populației complet vaccinate a fost atins duminică. În plus, peste 37.5 milioane de persoane au primit cel puțin prima doză (mai mult de 55,7% din totalul populației).