Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kremlinul confirmă că Trump i-a trimis teste COVID lui Putin, în timpul pandemiei. Fostul preşedinte american negase informaţia

Kremlinul confirmă faptul că fostul preşedinte american Donald Trump i-a trimis în secret teste COVID lui Vladimir Putin, în vârful pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, Moscova neagă faptul că cei doi lideri politici ar fi avut o serie de convorbiri telefonice în perioada ulterioară încheierii mandatului lui Trump.

de Redactia Observator

la 10.10.2024 , 11:23

Kremlinul confirmă că Trump i-a trimis teste COVID lui Putin Fostul preşedinte american negase informaţia - Profimedia

Potrivit POLITICO, Kremlinul a confirmat miercuri faptul că fostul preşedinte al SUA Donald Trump i-a trimis preşedintelui rus Vladimir Putin teste COVID, în timpul pandemiei de coronavirus. Informaţia cu pricina a fost iniţial publicată în cartea jurnalistului Bob Woodward, intitulată "War" ("Război").

Trump i-a trimis în secret lui Putin teste COVID

"De asemenea, şi noi am trimis echipament (n.r. medical) la începutul pandemiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un răspuns scris citat de Bloomberg. Faptul că Statele Unite şi Rusia au aprobat un schimb de ajutoare în timpul pandemiei de COVID-19 era deja cunoscut.

Articolul continuă după reclamă

Cu toate acestea, jurnalistul american Bob Woodward scrie în cartea sa, din care mai multe fragmente au fost deja dezvăluite publicului, că în 2020, când Donald Trump încă mai ocupa fotoliul prezidenţial de la Casa Albă, acesta "i-a trimis în secret lui Putin mai multe aparate de testare Abbott Point pentru COVID-19, pentru uz personal". Întrebat de jurnaliştii ABC News, Trump a negat acest lucru.

Pe acelaşi subiect

Potrivit lui Woodward, preşedintele Putin, îngrozit de virus, a acceptat să primească aceste teste, dar s-a străduit să evite orice posibile consecinţe în plan politic, nu pentru sine, ci pentru omologul său american de atunci. Liderul de la Kremlin l-a avertizat atunci pe Donald Trump să nu dezvăluie că a trimis teste COVID la Moscova. Conform cărţii, Putin i-ar fi spus lui Trump: "Nu vreau să spui nimănui pentru că oamenii vor fi supăraţi pe tine, nu pe mine".

Kremlinul neagă că Donald Tump şi Vladimir Putin au vorbit la telefon după 2021

În cartea sa, Woodward susţine de asemenea că cei doi lideri au vorbit la telefon în repetate rânduri după ce Trump a predat mandatul, în 2021. Kremlinul a negat informaţia. "Nu este adevărat", a precizat Peskov pentru cotidianul rusesc RBK.

Cartea lui Bob Woodward - care, potrivit EFE, a fost cândva unul din autorii dezvăluirilor din Scandalul Watergate -, va fi publicată pe 15 octombrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri externe » Kremlinul confirmă că Trump i-a trimis teste COVID lui Putin, în timpul pandemiei. Fostul preşedinte american negase informaţia