Guvernele europene, în luptă cu al doilea val al pandemiei
În tot mai multe ţări europene sunt impuse, din nou, restricţii, pentru a rezista celui de-al doilea val al pandemiei de Covid-19. În Italia, starea de urgenţă va fi prelungită până anul viitor, iar la Paris sau Berlin, barurile şi cluburile de noapte îşi închid porţile.
De Redactia Observator la 07.10.2020, 11:39- Parisul este în stare de alertă maximă după creşterea numărului de contaminări.
- Restaurantele pot primi clienţi doar în condiţii stricte, iar barurile de noapte au fost din nou închise.
Numărul internărilor în spitale creşte constant iar Remdesivirul, medicament esenţial pentru tratarea bolii, începe să lipsească.
Italienii nu au uitat zilele dramatice în care spitalele erau copleşite de numărul bolnavilor în stare gravă. Pentru a evita cu orice preţ revenirea în acel stadiu, pe fondul noii extinderi a pandemiei, cetăţenii ar putea fi obligaţi să poarte mereu masca atunci când ies din case.
Roberto Speranza: În orice situaţie în care riscăm să întâlnim persoane cu care nu convieţuim , este necesar să folosim aceste măşti.
Tot în Italia este experimentat un nou test care depistează anticorpii virusului printr-o simplă probă de salivă. Testul, foarte blând faţă de alte proceduri, este aplicat copiilor de grădiniţă din provincia Lazio.
Parisul este în stare de alertă maximă după creşterea numărului de contaminări. Restaurantele pot primi clienţi doar în condiţii stricte, iar barurile de noapte au fost din nou închise.
Restricţii asemănătoare sunt impuse şi în Belgia sau la Berlin. Carantina revine la ordinea zilei şi în Marea Britanie, unde numărul internărilor a crescut cu 25 la sută de la o zi la alta. Premierul britanic, care a învins virusul, a încercat să glumească pe seama experienţei sale.
Pe un ton mai grav, medicii britanici, ca şi cei din Cehia sau Olanda, încep să resimtă lipsa Remdesivirului, unul din puţinele medicamente eficace împotriva noului coronavirus.