Imagini din ferma de sparanghel din Germania unde muncesc zeci de români care sunt expuși infectării cu coronavirus (video)
Imagini din ferma de sparanghel din Germania unde muncesc zeci de români care sunt expuși infectării cu coronavirus au fost făcute publice de presa germană. Iar autoritățile i-au dat termen până luni să remedieze deficiențele, altfel îi iau muncitorii și îi trimit la alte ferme.
De Cosmin Stăniloiu la 25.04.2020, 13:33- Muncitorii sezonieri români s-au plâns de condițiile de cazare și muncă.
- Fermierul a fost avertizat că îi vor fi luați culegătorii de sparanghel.
Potrivit unui raport difuzat de televiziunea NDR, departamentul de sănătate din districtul Nienburg a constatat încălcări grave ale regulilor corona în timpul unei inspecții la o fermă de sparanghel din Hoyerhagen.
Conform sursei citate, containerele rezidențiale sunt supra aglomerate, potrivit raportului de anchetă. Prin urmare, fermierul a fost instruit să organizeze noi spații de cazare pentru aproximativ 50 de lucrători la recoltare, până luni.
VEZI AICI VIDEO CU LOCUL UNDE MUNCESC ROMÂNII
Raportul continuă să spună că reglementările de carantină nu au fost respectate și că nu au fost implementate măsuri de igienă. Din acest motiv, autobuzele de la cazări la câmp trebuie să fie verificate din ce în ce mai mult de către poliție, în viitor. Muncitorii români s-au plâns în număr mare de condițiile de la fermă.
Fermierul a declarat pentru NDR 1 Niedersachsen că autoritățile ar fi trebuit să-l informeze mai bine. Cu toate acestea, el va implementa cerințele și va asigura o cazare adecvată.
VEZI AICI VIDEO CU CONDIȚIILE SEZONIERILOR ROMÂNI ÎN GERMANIA
Mai ales că el nu are de ales, altfel lucrătorii lui sezonieri vor fi distribuiți altor companii. Biroul de sănătate a examinat un număr de opt ferme de sparanghel din regiune și nu au fost constatate încălcări în celelalte șapte.
În imaginile filmate de televiziunea germană românii se plâng că stau câte 4 într-un container minuscul, merg la masă câte 50 odată fără nici distanțare socială, nu au măști și nici mănuși. Iar transportul de la cazare la câmp se face cu autobuzul sau cu o remorcă de tractor, câte 45-50 de oameni înghesuiți.
Citește și: