Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila a explicat în ce condiții se pot redeschide școlile, după 15 mai

Alexandru Rafila a explicat cum se pot redeschide școlile, după 15 mai, când se încheie starea de urgență în România. Tuturor elevilor și preșcolarilor ar putea să li se ia temperatura la intrarea în unitățile de învățământ.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 25.04.2020, 08:17

Coronavirus în România
Alexandru Rafila - hepta
  • Starea de urgență din România se termină pe 15 mai.
  • Școlile ar putea fi redeschise după această dată.

Alexandru Rafila a explicat cum se pot redeschide școlile, după 15 mai, când se încheie starea de urgență în România. Tuturor elevilor și preșcolarilor ar putea să li se ia temperatura la intrarea în unitățile de învățământ.

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a afirmat, vineri seara, că reluarea cursurilor ar trebui să se facă gradual și e indicat să începă cu universitățile și liceele, el spunând că într-o clasă nu ar trebui să fie mai mult de 15 elevi.

"Opinia exprimată de mine și de alți colegi este ca acest lucru (reluarea cursurilor - n.red.) să se petreacă gradual: întâi cu universitățile și cu elevii de la liceu, pentru că ei pot respecta mai ușor aceste măsuri de prevenire.

Este mai simplu să lucrezi cu adulți sau adolescenți din clasele IX-XII. Programul unităților de învățământ trebuie regândit, astfel încât jumătate din efectivul claselor sau grupelor să fie prezent în același timp. Vorbim fie de un program alternativ, fie de prelungirea programului actual.", a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Pe acelaşi subiect

Președintele SRM a adăugat că, pentru copiii foarte mici purtarea măștii va fi dificilă.

"Sunt mici, nu înțeleg, nu putem să ne gândim că acest lucru (purtarea măștii - n.red.) este ușor de realizat. Trebuie să vedem exemple în alte țări. Putem să vedem dacă aceste măsuri pot reprezenta o soluție.

Nu pot recomanda o decizie, decât după ce vedem alte exemple și stăm de vorbă într-un colectiv de lucru. (...) Elementul esențial o să fie numărul de elevi din clasă. E bine să nu depășim numărul de 15 elevi într-o clasă, trebuie decalate pauzele.", a mai spus Rafila.

Conform sursei citate, temperatura preșcolarilor și a elevilor ar putea fi verificată la intrarea în unitatea de învățământ.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Educatie » Alexandru Rafila a explicat în ce condiții se pot redeschide școlile, după 15 mai