Imunologul Anthony Fauci consideră că singura scăpare a Indiei este un lockdown strict de câteva săptămâni
India trebuie să intre într-un lockdown strict de câteva săptămâni, este de părere dr. Anthony Fauci, consilier medical şef al Casei Albe. India a devenit bolnavul planetei, după ce a înregistrat un nou record de peste 400.000 de infecţii în 24 de ore.
De Andreea Anghel la 03.05.2021, 09:45- Imunologul Anthony Fauci consideră că singura scăpare a Indiei este un lockdown strict de câteva săptămâni
Anthony Fauci a spus, într-un interviu acordat presei indiene, că India are nevoie de un lockdown sever de câteva săptămâni. Guvernul indian este însă reticent în impunerea unui blocaj naţional, deoarece o măsură similară a afectat puternic economia. Sâmbătă, capitala indiană, New Delhi, a prelungit blocajul cu încă o săptămână, din cauza unei explozii a contaminărilor.
Pe de altă parte, India şi-a deschis sâmbătă campania de vaccinare pentru cei aproximativ 600 de milioane de adulţi, în ciuda penuriei, după ce a înregistrat un nou record de peste 400.000 de infecţii în 24 de ore.
Până în prezent, au fost administrate 155 de milioane de doze la 127 de milioane de persoane, reprezentând 9,2% din populaţia indiană. Numai în aprilie, India a raportat peste 6,6 milioane de cazuri, iar totalul cumulat a crescut la 18,76 milioane.
India, copleşită de numărul mare de infectări
India este a doua ţară cea mai afectată din lume, după SUA, în ceea ce priveşte numărul total de cazuri raportate, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, rapoartele recente au sugerat că numărul de morţi din India este subraportat.
Guvernul prim-ministrului Narendra Modi se confruntă cu critici din ce în ce mai dure pentru faptul că permite mulţimilor să se adune pentru festivaluri religioase şi mitinguri electorale în diferite părţi ale ţării.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat săptămâna aceasta că mai multe variante mutante ale coronavirusului circulă în India, alimentând probabil creşterea. Spitalele sunt copleşite din cauza lipsei de paturi, oxigen şi medicamente.