O femeie din India a murit de Covid după ce poliția i-a luat butelia de oxigen pentru a i-o da unui VIP 

De Redactia Observator.
Publicat: 01.05.2021, 10:52.
Actualizat: 02.05.2021, 10:29

O femeie din India a murit de Covid, după ce polițiștii i-au luat butelia de oxigen pentru a i-o da unei persoane, considerată mai importantă. Pe măsură ce criza Covid-19 se răspândeşte în India, oxigenul a devenit una dintre cele mai rare mărfuri.

În New Delhi, oamenii aşteaptă ore întregi să primească oxigen pentru membrii familiilor lor. Cozile sunt interminabile. Medicii spun că sunt epuizaţi iar oamenii furioşi, frustraţi şi disperaţi. Cei aflaţi la coadă au declarat reporterului CNN că aşteaptă de 25 de ore şi încă nu au primit oxigen.

Un caz a stârnit revoltă în rândul cetățenilor, după ce un videclip în care un bărbat îi imploră, în genunchi, pe polițiști să nu-i lase mama fără butelia de oxigen, a devenit viral pe internet.

Citește și:

„Mama mea va muri dacă îi luați oxigenul”, le-a spus Anmol Goyal polițiștilor, în timp ce aceștia se îndreptau cu butelia spre ieșirea din spital.

Anmol și fratele său în vârstă de 17 ani procuraseră pe cont propriu oxigenul pentru mama lor infectată cu coronavirus. Două ore mai târziu, femeia a murit, potrivit Daily Mail.

Guvernul indian spune că încearcă să soluţioneze problema lipsei oxigenului. A început un program numit "Oxygen Express", prin care încearcă să furnizeze oxigen lichid pe căile ferate din India în oraşele care au cel mai mult nevoie de el. New Delhi nu simte încă impactul acestor eforturi.

India a înregistrat, sâmbătă, peste 400.000 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore, o premieră mondială, a anunţat Ministerul Sănătăţii. 401.993 de noi cazuri de infectare au fost anunţaţe, ducând numărul total al infectărilor la 19,1 milioane. Numărul deceselor în ultimele 24 de ore s-a ridicat la 3.523, totalul ajungând la 211.853.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.