Interlopi români arestaţi în SUA, după ce au furat zeci de milioane de dolari. FBI, CBP și NYPD şi-au unit forţele pentru prinderea românilor
Aproape toate autorităţile americane şi-au unit forţele pentru prinderea unei reţele de interlopi români care au furat de la cetăţenii americani zeci de milioane de dolari.
De Cristian Ionescu la 14.10.2019, 12:17Aproape toate autorităţile americane şi-au unit forţele pentru prinderea unei reţele de interlopi români care au furat de la cetăţenii americani zeci de milioane de dolari.
Românii sunt acuzaţi de construirea unei reţele internaționale pentru a comite o varietate de infracțiuni, inclusiv fraude pe dispozitivele de acces, frauda electronică, frauda bancară și furtul de identitate agravat.
Români arestaţi în SUA pentru furturi de zeci de milioane de dolari
Astfel, Florian Claudiu Martin, (zis Florin Claudiu, Johnny Ion, Jane Hotul, Petru Andrioaie, Petru Andrioane), Alex Donati, Raul Ionuţ Vidrăşan (zis Michu, The Boy), Mircea Constantinescu, (zis Şobo), Cristian Costea (zis Momo), Alin Hanes Călugăru, Ionela Constantinescu (zisă Pitica), Valentin Petrescu (zis Gico Cosmin Giscan, Zoltan Pruna), George Şerban, Dragoş Diaconu, Mădălin Alexandru Anca (zis Mateo Fernandez Alejandro), Cristian Ulmanu (zis Boris Moravec) şi Iuliana Mihăilescu, se afă în custodia federală, aşteptând procesul, informează justice.gov.
Directorul asistent FBI, William F. Sweeney Jr.: "Este extrem de frustrant ce au făcut inculpaţii. Dincolo de furtul banilor, au fost compromise numeroase informaţii bancare, conturi închise şi oameni puşi pe drumuri. Victimele vor trebui să cheltuie alţi bani cu procesele, pentru a-și recupera sumele furate şi chiar identitățile lor, ceea ce poate fi un proces îndelungat. Grupul de lucru pentru infracțiuni informatice din FBI și partenerii noștri de aplicare a legii au lucrat exhaustiv pentru a găsi membrii acestei organizații criminale, iar arestările și acuzațiile sunt o dovadă a muncii lor grele, oprindu-i pe acești hoți să nu creeze mai multe distrugeri ”, a precizat
Troy Miller, directorul CBP al operațiunilor pe teren din New York a precizat că acest caz servește ca un exemplu excelent de eforturi colaborative de aplicare a legii, pentru combaterea furturilor cu carduri.
"În coordonare cu partenerii noștri din FBI și NYPD, vom continua să lucrăm neobosit, a ne asigura că infractorii asociați cu organizațiile criminale transnaționale sunt aduși în justiție"
NYPD a emis o declaraţie, prin comisarul James P. O’Neill, care a precizat că NYPD și partenerii săi de aplicare a legii au demonstrat încă o dată eficienţa împotriva escrocheriilor bancare sau cibernetice.