Japonia a detectat patru nave de război ruseşti care ar putea duce trupe şi tehnică militară în Ucraina
Ministerul Apărării din Japonia a anunțat, joi, că a observat patru nave de război rusești navigând în apropiere de arhipelagul nipon și îndreptându-se spre vest, cel mai probabil spre Europa, relatează Reuters.
De Redactia Observator la 17.03.2022, 09:42Autoritățile nipone au publicat fotografii cu navele, aceste tipuri de ambarcațiuni fiind, deobicei, folosite pentru operațiuni amfibii – debarcări de trupe. La bordul navelor se pot vedea vehicule militare în număr mare.
Autoritățile nipone spun că navele se îndreptau spre vest și că este posibil ca acestea să se îndrepte spre Ucraina.
O patrulă maritimă japoneze a detectat prima oară marți vasele rusești, care pot fi încărcate inclusiv cu tancuri și sute de militari. Japonia a monitorizat navele în parcursul lor prin strâmtoarea Tsuruga, care separă principala insulă a arhipelagului, Honshu, de Hokkaido, insula din nord.
Autoritățile de la Tokyo spun că este neobișnuit ca navele rusești să se miște atât de aproape de teritoriul țării.
- Război Rusia - Ucraina, ziua 22 LIVE TEXT. Zelenski: “Rusia a devenit un stat terorist”. Putin îi numeşte...
- Tiruri de rachete ruse în Marea Neagră. O navă comercială a fost scufundată, iar alte două sunt avariate,...
- Reacţia lui Zelenski după apariţia unui videoclip fals, în care le cere ucrainenilor să depună armele. Mesajul,...
Război Rusia-Ucraina, ziua 22
Invazia în Ucraina durează deja de mai bine de trei săptămâni. Este a 22-a zi de lupte, iar din orașul-port Mariupol, lovit fără încetare de bombardamentele ruşilor în ultimele două săptămâni, este estimat că peste 30.000 de oameni au fugit deja. Mariupol se confruntă cu cea mai gravă criză umanitară din istoria sa – orașul a rămas fără hrană, fără apă și fără electricitate. Noaptea, soldaţii lui Vladimir Putin au lovit cu rachete un teatru în care se refugiaseră peste 1.200 de civili.
Între timp, Consiliul de Securitate ONU urmează să se reunească pentru a discuta criza umanitară, însă șansele pentru un rezultat de orice fel sunt minime, în condițiile în care Rusia prezidează Consiliul în luna martie.
Miercuri, președintele Joe Biden l-a numit pe Putin "un criminal de război", iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară - "o retorică inacceptabilă și de neiertat", a spus Dmitri Peskov, care a precizat însă că liderul rus e în continuare dispus să se întâlnească atât cu Biden cât şi cu Zelenski.