Antena Meniu Search
x

Video Reacţia lui Zelenski după apariţia unui videoclip fals, în care le cere ucrainenilor să depună armele. Mesajul, difuzat la TV

Preşedintele Volodimir Zelenski reacţionează după ce un videoclip fals, în care acesta pare că cere trupelor ucrainene să depună armele, a fost distribuit intens pe reţelele sociale. În schimb, liderul de la Kiev declară că le poate sugera ”militarilor ruşi să depună armele şi să plece acasă”.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 09:41

Zelenski contestă un videoclip fals apărut în social media
Zelenski contestă un videoclip fals apărut în social media - Profimedia

Un videoclip fals cu preşedintele Volodimir Zelenski, în care acesta pare că cere trupelor ucrainene să depună armele, a fost distribuit intens pe reţelele sociale, potrivit BBC. O secvenţă din videoclip a apărut pe site-ul canalului de televiziune ucrainean Ukraina 24, iar textul mesajului a fost, de asemenea, difuzat la televizor.

Ulterior, Ukryina 24 a informat într-un comunicat că site-ul oficial şi reţeaua telex au fost sparte. Site-ul a fost inaccesibil, dar funcţionarea sa a fost apoi restabilită.

Zelenski denunţă videoclipul fals. Le sugerează ruşilor să "depună armele"

Volodimir Zelenski a precizat că videoclipul este fals, într-o postare pe Instagram, spunând că le ”poate sugera doar militarilor ruşi să depună armele şi să plece acasă”.

Pe acelaşi subiect

Înregistrarea video a fost probabil realizată folosind tehnologia deepfake pentru a modifica materialul video, relatează news.ro. De obicei, se înlocuieşte faţa unei persoane cu o alta, având rezultate realiste. Deşi buzele lui se mişcă în sincron cu sunetul, capul lui Zelenski pare deplasat şi nici vocea nu sună ca a lui.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O nouă zi de război Rusia - Ucraina

Luptele de pe teritoriul Ucrainei continuă joi, după mai bine de trei săptămâni de când armata lui Putin a declanşat invazia ţării. Un atac brutal a fost lansat asupra teatrului din Mariupol, cel mai mare adăpost pentru civili din centrul orașului, care a fost bombardat de aviaţia rusă.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cere ca lumea să recunoască oficial faptul că “Rusia a devenit un stat terorist”, iar omologul său de la Moscova i-a numit "trădători de ţară" pe cetăţenii ruşi care susţin Occidentul şi se opun războiului. În paralel, războiul declaraţiilor între Statele Unite şi Rusia se intensifică după ce Joe Biden a spus despre Vladimir Putin că e un "criminal de război". Kremlinul a descris afirmaţia preşedintelui SUA drept una "de neiertat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Reacţia lui Zelenski după apariţia unui videoclip fals, în care le cere ucrainenilor să depună armele. Mesajul, difuzat la TV