Jurnaliștii britanici au "descoperit" adevăratul castel al lui Dracula. Branul, "doar marketing pentru turiști"
Jurnaliștii britanici au "descoperit" adevărata casă a lui Dracula, acolo unde a trăit Vlad Țepeș și au spulberat mitul celebrului castel de la Bran. Până acum cinci ani, cetatea în care a trăit Vlad Țepeș a fost neatinsă de decenii.
De Redactia Observator la 23.09.2024, 10:36Adevărata casă a lui Dracula este Cetatea Poienari din orașul Curtea de Argeș. Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș, a spus că Poienari este "adevăratul castel" al lui Vlad Țepeș – figura vicioasă care l-a inspirat pe contele Dracula în romanul Bram Stoker din 1897, scrie The Sun.
Cetatea "de nepătruns", cocoțată pe o stâncă de 800 de metri, a fost casa celebrului Vlad Țepeș, cunoscut și sub numele de Vlad Dracula, în timpul domniei sale. Mulți cred că Castelul Bran, un monument național din Transilvania, a fost casa lui Țepeș, însă tot acest mit a fost destrămat de Cornel Popescu, care a spus că nu are "nicio legătură" cu domnitorul.
Castelul Bran, "marketing pentru turism"
"Vlad Țepeș-Dracula a domnit de trei ori. În timpul celei de-a doua domnii, a ridicat doar trei monumente, mănăstirile Comana și Snagov și cetatea Poienari. Castelul Bran nu are nicio legătură cu Vlad Țepeș. Nu el a construit acel castel, este doar marketing pentru turism. Adevăratul castel al lui Vlad Țepeș este cetatea Poienari”, spune Cornel Popescu.
- Descoperirea incredibilă făcută de un şofer de TIR în timp ce se plimba pe câmp, în Ghimpeţeni. Vestea s-a...
- Descoperire impresionantă în Olt. Un bărbat a găsit o comoară veche de peste 3000 de ani, când săpa lângă o...
- Descoperire șocantă în SUA. Angajatul unui supermarket, găsit de colegi mort într-un congelator din magazin
Cetatea, la care poți ajunge doar dacă urci 1.500 de trepte, nu a fost niciodată cucerită de inamicii lui Vlad - în ciuda mai multor încercări.
„Datorită poziției sale spectaculoase și de neatins, cetatea nu a fost niciodată cucerită, deși turcii au încercat de mai multe ori”, a spus Cornel Popescu.
Cetatea Poienari a fost abandonată și mai târziu zguduită de un șir de cutremure în anii 1900 - distrugând o mare parte din ea Dar, după o restaurare îndelungată, urmează să se deschidă publicului pentru prima dată.