Cel mai popular joc din lume nu a schimbat nimic la piesele sale, din 1934 încoace
Lego este considerat a fi jocul perfect, care îi ajută pe copii să-şi dezvolte imaginaţia, răbdarea şi chiar să se priceapă la matematică mult mai bine decât cei care nu s-au simţit atraşi vreodată de micile piese de plastic! De altfel, Lego este preferat şi de adulţi.
De Redactia Observator la 22.03.2017, 17:11Lego este considerat a fi jocul perfect, care îi ajută pe copii să-şi dezvolte imaginaţia, răbdarea şi chiar să se priceapă la matematică mult mai bine decât cei care nu s-au simţit atraşi vreodată de micile piese de plastic! De altfel, Lego este preferat şi de adulţi.
Compania Lego a fost creată la începutul secolului trecut, însă abia în 1934 au început să fie create celebrele piese ale jocului. În acea vreme, erau fabricate din lemn. Abia în 1947, compania daneză a trecut la plastic, fără să schimbe, însă, dimensiunile. Aşa că, dacă veţi avea vreodată ocazia, veţi putea combina piesele de lemn cu cele de plastic, fără nicio problemă. De altfel, Lego este printre puţinele companii din lume care nu a făcut nicio modificare a "reţetei" originale. Iar asta nu i-a influenţat deloc ascensiunea. La ora actuală, Lego este cea mai mare companie de jucării din lume, detronând - fără probleme - alţi producători de jocuri similare.
În anul 2011, piesele Lego au ajuns în spaţiu. Astronauţii au luat mai multe jocuri în misiunile lor, ca să vadă dacă pot crea ceva în condiţii de imponderabilitate. Din păcate, cele 13 jocuri care au ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională au fost terminate cu mare greutate, mai ales că oamenii de ştiinţă au optat pentru unele cu piese mici. Până în final, a fost o modalitate de a-şi ocupa timpul, pentru că niciunul dintre ei nu s-a plâns.
În orice caz, faptul că Lego a ajuns în spaţiu, a reprezentat o reclamă extraordinară, pentru că - 3 ani mai târziu - a devenit cel mai puternic brand din lume. Exact, Lego a detronat Ferrari. Şi, ca să vă daţi seama de forţa acestei companii, trebuie să cunoaşteţi măcar nişte mici amănunte. De exemplu, că - în fabricile Lego - se fac 2,6 milioane de piese pe oră. Şi, în fiecare secundă, se vând 7 jocuri.
Un alt record stabilit de companie îl reprezintă o navă din Războiul Stelelor, construită din 5 milioane de piese. Nava din Lego, care avea 36 de metri înălţime şi 141 de metri lungime, a fost expusă în Times Square, în anul 2013.
Compania este atât de prolifică, încât - chiar dacă nu aveţi niciun joc de Lego prin casă - în mod statistic, tot deţineţi 86 de piese.