Antena Meniu Search
x

Scandal de proporţii în SUA. Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia de interzicere a aparatelor electronice la bordul avioanelor

Scandal de proporţii în SUA. Interzicerea folosirii aparatelor electronice la bord pentru pasagerii din diferite ţări, predominant musulmane, a generat sute de reacţii.

Vezi și

Scandal de proporţii în SUA. Interzicerea folosirii aparatelor electronice la bord pentru pasagerii din diferite ţări, predominant musulmane, a generat sute de reacţii.

Atât analiştii în terorism, în turism, dar şi cetăţenii americani consideră că noua restricţie nu va diminua probabilitatea unui atentat terorist, ci doar va crea confuzie, nemulţumire şi pierderi substanţiale pentru companiile de zbor vizate.

Interdicţia este valabilă pentru pasagerii care vin cu zboruri din Orientul Mijlociu şi presupune interzicerea dispozitivelor electronice mai mari decat un telefon mobil, la bord.

Restricţia este valabilă pentru zece companii aeriene din Orientul Mijlociu şi Africa.

Potrivit presei americane, serviciile de informaţii ar fi descoperit că teroriştii vor să se folosească de laptopuri şi tablete pentru a deturna aeronave.

Părerile sunt însă împărţite. Companiile aeriene afectate de acestă restricţie sunt foarte îngrijorate că vor pierde clienţii de la clasa business.

În paralel, mai mulţi cetăţeni americani au declarat că nu sunt de acord cu măsura pentru că, spun ei, interzicerea laptopurilor şi tabletelor doar pe anumite zboruri nu va împiedica un posibil atac.

Oamenii s-au revoltat şi pe platformele de socializare.

Şi Marea Britanie interzice prezența laptopurilor, dar și a tabletelor și DVD player-elor ce depășesc anumite dimensiuni , în bagajul de mână al pasagerilor.

Restricţia este valabilă pentru cursele aeriene ce provin din Turcia, Liban, Iordania, Egipt, Tunisia și Arabia Saudită, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului britanic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scandal de proporţii în SUA. Oamenii sunt nemulţumiţi de decizia de interzicere a aparatelor electronice la bordul avioanelor