Locul de lângă Kabul care nu a capitulat în faţa talibanilor: "Nici măcar măreaţa Armată Roşie nu ne-a putut înfrânge"
Forţele talibane au cucerit aproape toate zonele importante din Afganistan, cu mici excepţii, una dintre aceste excepţii fiind Valea Panjshir.
De Redactia Observator la 26.08.2021, 16:24- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
- În zona care nu a capitulat în faţa talibanilor trăiesc până la 200.000 de persoane.
Valea Panjshir se află situată la circa 50 de kilometri de Kabul, capitala Afganistanului, şi este protejată în mod intens de câteva mii de soldaţi care luptă cu forţele talibane.
Conform BBC, nu este prima dată când bravii luptători din Valea Panjshir se remarcă. Aceştia au făcut faţă cu brio armatei Uniunii Sovietice în anii 1980, dar şi forţelor talibane încă din anii 1990.
Armata din Valea Panjshir poartă numele de Frontul Naţional al Rezistenţei Afganistanului, iar Ali Nazary, însărcinatul cu relaţiile externe ale Frontului Naţional al Rezistenţei Afganistanului, a ţinut să reamintească lumii cât de puternică este această armată.
Până la 200.000 de persoane locuiesc în zona care nu a fost cucerită de talibani
- Lider taliban, interviu pentru Reuters: "Afganistanul nu va fi o democraţie. Este legea Sharia, atât" - VIDEO
- Cameraman CNN, la un pas să fie lovit cu pistolul de un taliban. Un alt militant a intervenit - VIDEO
- Femeile prezintă din nou știri la o televiziune afgană după ce au fost scoase de pe post. Un lider taliban a...
"Nici măcar măreaţa Armată Roşie nu ne-a putut înfrânge, iar talibanii tot încearcă să cucerească valea în ultimii 25 de ani. Au tot încercat şi au dat greş. De fiecare dată au fost înfrânţi drastic", a fost mesajul transmis de Ali Nazary.
Armata care protejează Valea Panjshir se bazează şi pe structura geografică disponibilă în zonă. Valea este înconjurată de vârfuri muntoase care ating şi 3.000 de metri altitudine şi există un singur drum de acces, unde soldaţii Frontului obişnuiesc să-şi prindă în ambuscadă rivalii.
În jur de 150.000 sau chiar 200.000 de oameni locuiesc în Valea Panjshir, care a cunoscut o etapă deosebită de dezvoltare graţie mineritului şi a extragerii de pietre semi-preţioase.