Maestrii "baghetelor" din Paris
Painea traditionala a francezilor, "bagheta", a fost tema unui concurs la care au luat parte peste 200 de brutari din Paris
De Redactia Observator la 27.04.2013, 09:25- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Castigatorul a fost rasplatit cu 4.000 de euro si cu onoarea de a furniza, timp de un an, "baghetele" consumate la palatul prezidential.
Emotiile au fost mari la concursul care urma sa desemneze cea mai buna "bagheta" coapta la Paris. Maestrii brutari erau destul de nervosi la predarea painilor care urmau sa fie gustate si notate de juriu.
Din juriu au facut parte castigatorul concursului de anul trecut si sase consumatori de rand, alesi prin internet. Dar o competitie atat de importanta nu putea sa nu faca apel si la experti straini, care s-au aratat si cei mai exigenti.
Zeci de concurenti si-au vazut baghetele descalificate deoarece nu respectau normele stricte din regulament: 55 - 70 de centimetri lungime si o greutate de 250 - 300 de grame. In final, dupa multe degustari si deliberari, titlul suprem i-a revenit unui brutar din sudul orasului, a carui pravalie are o firma cum nu se poate mai potrivita: "Paradisul gastronomului".
Noul rege al brutarilor parizieni spera ca, dupa ce va incepe sa-si livreze baghetele la palatul Élysée, presedintele François Hollande se va alatura, si el, admiratorilor sai, deja numerosi.