Maeştrii ciocolatieri din Belgia se pregătesc pentru Paște
De Paşte iepuraşul aduce ouă de ciocolată. Maeştrii ciocolatieri nu-şi văd capul de treabă zilele acestea. Dar nu se plâng, doar o fac pentru un scop nobil, să-i îndulcească pe cei care le trec pragul
De Redactia Observator la 03.04.2015, 08:17De Paşte iepuraşul aduce ouă de ciocolată. Maeştrii ciocolatieri nu-şi văd capul de treabă zilele acestea. Dar nu se plâng, doar o fac pentru un scop nobil, să-i îndulcească pe cei care le trec pragul
De mai bine de un secol această ciocolaterie din Bruxelles încearcă an de an să-şi surprindă clienţii cu reţete noi. Anul acesta s-au inspirat din romanul "Alice în Ţara minunilor" şi au creat un desert pe măsură: iepuraşi din ciocolată care ies din pălării viu colorate. În ciuda aparenţelor, nu acest desert este piesa de rezistenţă din vitrinele ciocolateriei, ci un ou făcut cu un ingredient inedit ales chiar de proprietară.
Feliile de portocale confiate, tăiate în formă de triunghi, au fost gătite în sirop şi acoperite de ciocolată. Apoi au fost folosite, ca-ntr-un puzzle, pentru a da formă ouălor de paşte. Toate cântăresc un kilogram, cu excepţia unuia care e de câteva ori mai mare.
Doar de Crăciun se mănâncă mai multă ciocolată decât în perioada Paştelui. Aşa că ciocolatierii lucrează la foc continuu în aceste zile.