Mâncarea viitorului, făcută în laborator. Are gust, miros şi aspect de friptură de vită
Are gust, miros şi aspect de friptură de vită, însă nu este ceea ce pare. Cercetătorii au reuşit să înşele toate aceste simţuri cu un aliment făcut în laborator.
De Redactia Observator la 20.07.2019, 16:43Are gust, miros şi aspect de friptură de vită, însă nu este ceea ce pare. Cercetătorii au reuşit să înşele toate aceste simţuri cu un aliment făcut în laborator.
Mai exact, au reuşit să facă muşchiul de vită doar din câteva celule recoltate de la animal.
Dr. Neta Lavon: Ideea principală este că luăm celulele de la vite fără să le ucidem, iar această cantitate redusă de celule serveşte ca o bază din care le înmulţim tot mai mult. Astfel, vom crea diferite tipuri de celule care ajung să fie bucata de muşchi. Iar asta este de fapt friptura pe care noi o mâncăm.
Cercetătorii promit că alternativa cărnii de vită este şi mai sănătoasă. Cum este făcută în laborator, nu riscă să fie contaminată cu nicio bacterie din cauza condiţiilor de igienă nepotrivite, iar din acest motiv nu conţine niciun antibiotic. În plus, dezvoltatorii asigură că friptura are toţi nutrienţii regăsiţi în carnea animală.
Leph Farms Co Founder şi CEO, Didier Toubia: Imaginaţi-vă aceeaşi friptură, aceeaşi experienţă, gust şi textură, doar că a fost produsă într-o manieră etică şi mai sustenabilă, fără toate problemele de sănătate asociate creşterii animalelor.
Conceptul revoluţionar în gastronomie încantă şi oamenii de rând care sunt dornici să încerce preparatul.
Compania israeliană susţine că este prima firmă care creează friptură în laborator şi este în negocieri cu o serie de restaurante din Statele Unite, Europa şi Asia pentru a le distribui produsul din 2021.