Marea Britanie a aprobat vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva Covid-19
Vaccinul anti-Covid dezvoltat de către specialiştii de la Universitatea Oxford şi AstraZeneca a fost aprobat pentru utilizare în Marea Britanie. Acesta este cel de-al doilea ser aprobat pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Marea Britanie a comandat producătorului AstraZeneca 100 de milioane de doze de vaccin.
De Andreea Anghel la 30.12.2020, 11:19- Marea Britanie a aprobat pentru utilizare vaccinul Oxford-AstraZeneca împotriva Covid-19
- Dezvoltarea serului a început încă din primele luni ale acestui an
Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de către cercetătorii de la Universitatea Oxford şi AstraZeneca a primit undă verde pentru utilizare în Marea Britanie. Aprobarea, acordată de MHRA, organismul britanic de reglementare a medicamentelor, semnifică că serul este unul sigur şi eficient.
Marea Britanie a comandat producătorului AstraZeneca 100 de milioane de doze, suficiente pentru vaccinarea a 50 de milioane de oameni, potrivit news.ro, citând surse BBC.
Dezvoltarea vaccinului Oxford-AstraZeneca a început în primele luni ale anului 2020. Serul a fost testat pe primul voluntar în luna aprilie. Încă de atunci, mii de oameni au fost implicaţi în testele clinice.
Al doilea vaccin anti-Covid aprobat
Acesta este cel de-al doilea vaccin aprobat pentru utilizare în Marea Britanie, după serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech, care a primit undă verde la începutul lunii decembrie. Peste 600.000 de oameni din Regat au fost vaccinaţi.
Vaccinul Oxford-AstraZeneca va duce la o creştere importantă a vaccinărilor deoarece este mai ieftin şi mai uşor de produs în masă. Acesta poate fi stocat într-un frigider standard, spre deosebire de cel de la Pfizer/BioNTech care necesită păstrarea la temperaturi de -70 grade Celsius.
Aprobarea noului vaccin vine în contextul în care Public Health England a anunţat că ţara s-ar putea confrunta cu niveluri ''fără precedent'' de infectare, iar mai mulţi oficiali din Ţara Galilor, Scoţia şi sudul Angliei au ridicat problema presiunii puse pe sistemul de sănătate şi implicit pe cadrele medicale.