Antena Meniu Search
x

Foto Un asistent medical a fost diagnosticat cu Covid, la doar opt zile după ce a fost vaccinat. Ce explicaţie dau specialiştii

Un asistent medical din California, SUA, a fost diagnosticat cu Covid, la doar opt zile după ce primise vaccinul celor de la Pfizer. Omul fusese expus în timp ce îşi desfăşura activitatea medicală. Specialiştii nu pot spune cu exactitate dacă bărbatul s-a infectat înaintea administrării serului sau după.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 30.12.2020, 09:52

Specialiştii nu ştiu cu exactitate dacă omul s-a îmbolnăvit înaintea vaccinării sau după
Matthew, asistent medical în SUA, a fost diagnosticat cu Covid, la doar opt zile după ce a fost vaccinat - Instagram
  • La doar opt zile de la vaccinul anti-Covid, un asistent medical a fost depistat pozitiv
  • Specialiştii nu ştiu cu exactitate dacă omul s-a îmbolnăvit înaintea vaccinării sau după

Un asistent medical din California, SUA, a fost depistat pozitiv cu COVID-19, la doar opt zile de la vaccinare. Bărbatul, pe numele său Matthew, primise vaccinul de la Pfizer pe data de 18 decembrie, potrivit unei postări de pe Instagram.

''Am primit vaccinul Covid! Voi raporta dacă va începe să îmi crească un al treilea braț'', glumea bărbatul atunci. 

După câteva zile, el a declarat că ar fi avut mai întâi frisoane, după care au început durerile musculare şi starea de oboseală. Pe data de 26 decembrie, bărbatul s-a dus la un spital, unde a fost testat. Rezultatul a fost unul pozitiv. 

Explicaţia specialiştilor

Deși poate părea surprinzător, nu este de neașteptat, potrivit experților în sănătate care au analizat cazul. Doctorul Christian Ramers, specialist în boli infecțioase la Centrele de Sănătate Familială din San Diego, a declarat că cel mai probabil Matthew ar fi fost infectat înainte de a primi vaccinul. Însă, medicul are o explicaţie şi pentru ipoteza cum că bărbatul s-ar fi infectat cu Covid după administrarea serului. 

''Știm din studiile clinice privind vaccinul că va dura aproximativ 10 până la 14 zile până când începeţi să dezvoltați protecție împotriva virusului. Prima doză oferă undeva la 50% protecţie și aveți nevoie de a doua doză pentru a ajunge până la 95%'', a spus Ramers.

Matthew susţine că se simte mai bine acum, pentru prima dată de la apariţia simptomelor specifice coronavirusului, potrivit dailymail.co.uk.

Oficialii Operațiunii ''Warp Speed'' ​​au promis că 20 de milioane de americani vor primi vaccinul COVID-19 până la sfârșitul anului 2020 și 80% din populația totală va fi vaccinată până la sfârșitul lunii iunie. Cu toate acestea, datele publicate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) arată că eforturile de vaccinare se desfășoară într-un ritm destul de lent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un asistent medical a fost diagnosticat cu Covid, la doar opt zile după ce a fost vaccinat. Ce explicaţie dau specialiştii