Marea Britanie începe testarea pe oameni a unui vaccin împotriva coronavirusului
Lumea are o nouă speranţă în lupta cu Covid 19. În câteva ore, Marea Britanie începe testarea pe oameni a unui vaccin împotriva coronavirusului. Din echipa face parte şi un cercetător român. Tot în Regatul Unit, unde aproape 18.000 de oameni au fost răpuşi de pandemie, se caută voluntari pentru începerea testării clinice la un proiect al Colegiului Imperial, care ar putea începe în iunie.
De Redactia Observator la 22.04.2020, 23:56- 510 teste vor fi făcute pe 1.112 voluntari
- Vaccinul are 70% șanse de succes
Vă anunţ că vaccinul de la Proiectul Oxford va fi testat pe oameni începând de joi.
Este primul vaccin care va fi testat pe oameni în Europa şi o rază de speranţă pentru întreg mapamondul.
În prima fază, vor fi făcute 510 teste pe un grup de 1112 voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. Jumătate vor primi vaccinul coronavirus, iar cealaltă jumătate un vaccin care protejează împotriva meningitei.
Sarah Gilbert, vaccinolog Universitatea Oxford - Sperăm ca infecţiile să se producă doar în grupul celor cu vaccinul împotriva meningitei. Dacă se întâmpla asta, putem spune că acest vaccin funcţionează.
Specialiştii estimează că această cercetare are 70% şanse de succes şi avertizează voluntarii asupra posibilelor efecte secundare.
Andrew Pollard, lider echipa cercetare vaccin Universitatea Oxford - Unii oameni vor avea febră şi dureri la nivelul braţelor. Nu ştim încă dacă infectarea cu acest coronavirus produce un fel de imunitate şi dacă da, cât de mult durează.
Dacă rezultatele vor fi pozitive, vaccinul ar putea fi disponibil pe piaţă în opt luni.
Sarah Gilbert, vaccinolog Universitatea Oxford - Vrem să fie valabil pe întreaga planetă şi să poată fi achiziţonat la un preţ accesibil pentru toată lumea.
Autorităţile britanice au anunţat că vor acorda peste 20 de milioane de lire sterline pentru finanţarea acestui proiect, iar alte 22,5 milioane pentru finanţarea cercetării Colegiului Imperial din Londra.
Voluntarii vor primi bani
Pentru acest test se caută mii de voluntari sănătoşi, care vor fi recompensaţi cu sume cuprinse între 190 şi 625 de lire sterline.
Robin Shattock, şef echipă cercetare Colegiul Imperial din Londra - Va fi primul vaccin sintetic testat în Marea Britanie şi credem că va oferi o oportunitate reală de a produce un răspuns al sistemului umanitar prin care să protejeze de noul coronavirus.
La rândul lor, autorităţiile germane au aprobat efectuarea primelor teste clinice pentru un vaccin dezvoltat de o companie biotehnică din Mainz, în cooperare cu un gigant farmaceutic din Statele Unite.
Pe teritoriul american au început deja testele clinice la două vaccinuri, iar voluntarii au încredere totală în medici şi asistente.
În China, un prim vaccin a fost testat cu succes pe 108 voluntari din Wuhan şi va intra în a doua etapă de aprobare. Alte două vaccinuri chinezeşti vor începe testarea cât mai curând. La nivel global, există peste 100 de vaccinuri în curs de dezvoltare.