O femeie de serviciu a dat în judecată o firmă de avocatură din UK, după ce a fost concediată pentru că a mâncat un sandviș de 1,5 £
O femeie de serviciu a dat în judecată o importantă firmă de avocatură din Londra, după ce a fost concediată pentru că a mâncat un sandviș cu ton, rămas pe un platou, într-o sală de ședințe, scrie The Guardian.
Gabriela Rodriguez, originară din Ecuador, lucra de doi ani ca femeie de serviciu la firma de avocatură din Londra. Sindicatul United Voices of the World (UVW), care susține lucrătorii imigranți, a declarat că Gabriela a fost concediată chiar înainte de Crăciun, după ce firma de curățenie la care era angajată a primit o plângere de la Devonshires Solicitors că femeia a mâncat șandvișuri care costau 1,5 lire sterline. Aceasta credea că produsele vor fi aruncate după ședința avocaților.
Rodriguez a fost concediată pentru că și-a însușit "bunuri ale clientului... fără autorizație sau o explicație rezonabilă". Firma de avocatură a făcut o plângere, iar compania pentru care lucra Rodriguez a concediat-o, potrivit sindicatului. Însă, un purtător de cuvânt al Devonshires a transmis că firma nu a făcut nicio "plângere formală" și că nu a cerut firmei Total Clean să ia măsuri împotriva lui Rodriguez, scrie sursa citată.
"Aceasta este o chestiune privată între Total Clean și Gabriela Rodriguez, dar am comunicat clar firmei Total Clean că nu ne-am opune - așa cum nu am făcut-o niciodată - prezenței Gabrielei în spațiile noastre dacă Total Clean își schimbă poziția în ceea ce privește concedierea acesteia".
Sindicatul UVW a anunțat că va da în judecată atât firma de curățenie Total Clean, cât și Devonshires Solicitors. În cazul Total Clean, plângerile sunt pentru concedierea injustă și discriminare directă pe criterii rasiale. În cazul Devonshires Solicitors, plângerile sunt pentru discriminare directă și/sau indirectă pe criterii rasiale.
"Femeile de serviciu sunt date afară din motive banale. Multe dintre angajate mărturisesc că sunt tratate ca gunoiul pe care îl curăță. Și doar pentru că curățăm gunoiul lor, nu înseamnă că ne pot trata ca pe niște gunoiae. Noi cerem respect, demnitate și egalitate, indiferent de limba pe care o vorbim, țara noastră de origine sau culoarea pielii noastre", a declarat o reprezentantă a uniunii UVW.