Papa Francisc, rugăciune pentru victimele pandemiei şi pentru pace
Moment istoric la Roma. Papa Francisc, patriarhul Bartolomeu şi lideri ai altor mari culte ale lumii au rostit împreună o rugăciune pentru victimele pandemiei şi pentru pace. Doar împreună ne putem salva, a fost mesajul lor comun.
De Redactia Observator la 21.10.2020, 22:46- În Italia, focarele de coronavirus par a fi scăpat din nou de sub control.
- Mai mulţi membrii ai gărzii elveţiene au fost confirmaţi cu coronavirus în ultima săptămână.
Rugăciunea mondială a început cu gândul la cei pe care i-am pierdut din cauza COVID-19. Sunt deja peste un milion o sută de mii de oameni care au murit, iar alte zeci de mii luptă acum să supraviţuiască acestei boli cumplite.
Papa Francisc: O întreagă comunitate mondială navighează într-o barcă, unde, dacă îi este rău unuia, le este rău tuturor. Să ne amintim: nimeni nu se salvează singur, ne putem salva numai împreună.
Tragedia i-a adus împreună pe liderii marilor culte religioase ale lumii. Papa Francisc, patriarhul Bartolomeu, marele rabin al Franţei şi reprezentanţi ai cultelor protestant, mozaic, musulman sau budist.
Haim Korsia, rabinul şef al Franţei: Proiectul fraternităţii este înscris în vocaţia familiei umane. Elie Wiesel spunea că opusul dragostei nu este ura, ci indiferenţa.
Pentru a da un exemplu enoriaşilor, toţi liderii religioşi au purtat măşti de protecţie. Ele sunt obligatorii în toate spaţiile publice din Italia. A fost pentru prima dată, când Papa Francisc a apărut purtând masca în timpul unei slujbe.
Aseară, Suveranul Pontif şi-a dat-o jos doar în momentul predicii, iar azi, în timpul unei audienţe publice, a venit fără mască, dar le-a explicat oamenilor de ce este necesar să respecte regulile.
Papa Francisc: Din cauza coronavirusului, sunteţi separaţi, cu măşti şi măsuri de protecţi. Iar eu sunt aici, un pic la distanţă. Îmi pare rău (că trebuie să staţi departe de mine, n.r.) , dar este pentru siguranţa voastră.
În Italia, focarele de coronavirus par a fi scăpat din nou de sub control, iar asta se vede şi la Vatican. Mai mulţi membrii ai gărzii elveţiene, cea care se ocupă cu paza suveranului, au fost confirmaţi cu coronavirus în ultima săpătmână, la fel şi o persoană care lucra în reşedinţa personală a Papei. Suveranul Pontif este în categoria de risc, din cauza vârstei înaintate dar şi pentru că nu are un plămân.