Statele Unite pregătesc relaxarea restricțiilor impuse, în ciuda bilanțului cutremurător al pandemiei de coronavirus
Statele Unite ale Americii aleg să petreacă pandemia periculos. Cu un milion de oameni infectaţi şi peste 55 de mii de decese, americanii se înghesuie la plajă sau la petreceri şi sfidează orice regulă de distanţarea socială.
De Redactia Observator la 27.04.2020, 23:43- Casa Albă impune un plan de relaxare a restricțiilor în trei etape.
- Peste 1.000 de pacienți cu coronavirus au murit în Statele Unite, în ultimele 24 de ore.
În mijlocul pandemiei, însă, Donald Trump refuză să mai comunice cu jurnaliştii.
Cu 33 de grade Celsius în termometre, plajele din California şi Florida au fost furnicare. Oamenii nu au mai ţinut cont de distanţarea socială, iar măştile au lipsit cu desăvârşire. Autorităţile californiene vor să închidă plaja Newport după ce ieri 40.000 de turişti s-au îngrămădit aici.
În Chicago, o mie de tineri s-au înghesuit la o petrecere. Evenimentul a fost transmis pe Facebook, iar poliţia nu a întârziat să apară. Mai multe persoane au fost arestate şi amendate.
Restricţiile nu sunt respectate nici în aer. În imaginile surprinse de un pasager într-un avion se vede cum călătorii nu păstrează distanţa şi nici nu poartă mască. Mai grav este că aeronava plecase din New York, focarul Statelor Unite.
Astăzi, Casa Albă a anunţat planul de relaxare în trei etape. Potrivit noilor măsuri, nu sunt permise grupuri mai mari de 10 persoane în public. Barurile, sălile de fitness şi cele de spectacole trebuie să impună restricţii de distanţare socială, atunci când îşi vor relua activitatea. Iar în ultima etapă, bătrânii din cămine vor putea primi vizite, însă trebuie să respecte normele de igienă.
În nouă state federale şi chiar în regiunile rurale de lângă New York, autorităţile au început deja relaxarea măsurilor.
Restaurantele şi sălile de cinema din Georgia se redeschid de astăzi. Asta deşi, doar ieri, peste 1.000 de pacienti au fost răpuşi de coronavirus în Statele Unite.
În mijlocul crizei, Donald Trump le declară război jurnaliştilor şi refuză să le mai răspună la întrebări.
Speranţa vine din cealaltă parte a lumii. La Wuhan, oraşul din care a pornit pandemia, nu mai există acum niciun caz de infecţie, potrivit surselor oficiale.
Iar Noua Zeelandă este prima ţară care anunţă că a câştigat lupta împotriva coronavirusului.