37.742 de români au aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie după Brexit
Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, iar cei mai mulţi dintre imigranţii aflaţi în Regat nu ştiu deocamdată ce îi aşteaptă. Astfel, pentru a evita emoţiile, peste 600.000 de imigranţi aflaţi în Marea Britanie au aplicat în ultimele luni pentru a se stabili acolo.
De Cristi Ioniţă la 03.05.2019, 16:17Marea Britanie se pregăteşte să părăsească Uniunea Europeană, iar cei mai mulţi dintre imigranţii aflaţi în Regat nu ştiu deocamdată ce îi aşteaptă. Astfel, pentru a evita emoţiile, peste 600.000 de imigranţi aflaţi în Marea Britanie au aplicat în ultimele luni pentru a se stabili acolo. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt români.
Oamenii se tem că vor avea de suferit din cauza Brexitului şi consideră că dacă aplică pentru a-şi stabili reşedinţa în Marea Britanie vor evita multe probleme.
Peste 600.000 de imigranţi au aplicat pentru a rămâne în Marea Britanie după Brexit
Conform The Guardian, autorităţile britanice au primit, în ultimele luni, un număr record de aplicaţii pentru reşedinţă.
Sunt peste 600.000 de aplicaţii dintre care 37.742, cele mai multe, din partea unor imigranţi români. Asta parcă şi în ciuda afirmaţiilor făcute recent de Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, care susţinea că românii se întorc în ţară şi că cei mai mulţi s-ar întoarce tocmai din Marea Britanie.
Imigranţii români sunt urmaţi în clasament de cei italieni, 28.575 aplicaţii, şi polonezi, 28.214 aplicaţii.
10 minute le ia imigranţilor ca să aplice pentru a rămâne în Marea Britanie
Aplicaţiile pentru reşedinţă în Marea Britanie sunt extrem de uşor de făcut. Trebuie intervenit prin intermediul unei aplicaţii telefonice. Statisticile arată că 75% dintre aplicanţi au reuşit să aplice pentru reşedinţă în mai puţin de 10 minute.
Iar procesul continuă. Doritorii pot aplica pentru reşedinţă până la sfârşitul lui decembrie 2020, dacă nu se ajunge la un acord pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, sau până la sfârşitul lui iunie 2021, dacă se ajunge la un acord pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.