Antena Meniu Search
x

Ministrul Apărării din Marea Britanie a fost demis de premierul Theresa May

Gavin Williamson, ministrul Apărării din Marea Britanie a fost demis de premierul Theresa May, fiind considerat responsabil de scurgerea de informaţii către presă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.05.2019, 23:50

Ministrul Apărării din Marea Britanie a fost demis - hepta

Gavin Williamson, ministrul Apărării din Marea Britanie a fost demis de premierul Theresa May, fiind considerat responsabil de scurgerea de informaţii către presă.

El ar fi oferit informaţii secrete, discutate în Consiliul de Securitate Naţională, către cotidianul Daily Telegraph, privind o înţelegere cu cu compania chineză de telecomunicaţii Huawei.

Ministrul Apărării din Marea Britanie a fost demis

Guvernul britanic, citat de BBC, a informat că ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a fost demis, în urma unui scandal de amploare privind scurgerea de informaţii clasificate către presă. Penny Mordaunt va prelua interimatul ministerului.

Theresa May a precizat că şi-a pierdut încrederea în capacităţile lui Williamson de a-şi îndeplini funcţia, fiind astfel demis.

Gavin Williamson a negat orice implicare privind scurgerea de informaţii.

Informaţiile vizau unele discuţii din Consiliul de Securitate privind riscuri pentru securitatea naţională în cazul unei înţelegere cu compania chineză de telecomunicaţii Huawei pentru reţeaua de telefonie 5G.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ministrul Apărării din Marea Britanie a fost demis de premierul Theresa May