Ruşii au transformat valul de caniculă care a lovit Europa în motiv de propagandă: "Natura e de partea Rusiei"
Europa este lovită în plin de val de caniculă fără precedent. În Regatul Unit tocmai au fost înregistrate 40 de grade Celsius, un record pentru britanici.
De Redactia Observator la 19.07.2022, 17:26- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Valul de căldură sufocantă este pretext de propagandă pentru media din Rusia. Jurnaliştii ruşi susţin că "natura este de parte Rusiei" şi se amuză pe seama problemelor pe care le au vest-europenii în aceste zile. "Natura este de partea Rusiei", a spus Olga Skabeyeva, gazda unei dezbateri la postul Russia1.
"Ei (n.red. vest-europenii) preconizează cea mai călduroasă vară din istorie, vor fi 45 de grade Celsius de fapt. Apoi, vor estima că urmează cea mai rece iarnă din istorie. Concluzia? Natura este de partea Rusiei", a spus Olga Skabeyeva. Jurnalista rusă a fost completată de unul dintre invitaţii din platou, Mikhail Markelov. "Mulţumesc lui Dumnezeu că trăiesc în Rusia, o ţară care are mereu grijă de cetăţenii săi", a spus acesta făcând referire la faptul că oamenilor din restul Europei li se recomandă să folosească mai atent apa şi aerul condiţionat.
FMI avertizează că încetarea livrărilor de gaze ruseşti ar provoca o recesiune severă în Europa
- VIDEO. Un bărbat iese cu hainele în flăcări din mijlocul unui incendiu în Spania. Era pe un excavator când a...
- Record istoric de temperatură în Regatul Unit, unde s-au înregistrat peste 40 grade Celsius
- Rezerva de apă din România este în scădere, dar suficientă, anunță ANAR. Specialiștii fac apel la calm
Încetarea livrărilor de gaze ruseşti ar provoca o recesiune severă în Europa de Est şi Italia, dacă ţările din întreaga lume vor decide să îşi acumuleze propriile lor rezerve limitate, a avertizat marţi Fondul Monetar Internaţional, în încercarea de a încuraja solidaritatea între state, informează Financial Times, citat de Agerpres. Potrivit acestei publicaţii, FMI prognozează că dacă gazele lichefiate nu vor fi partajate şi preţurile nu vor fi ţinute, artificial, la un nivel redus, orice acţiune a Rusiei de a înceta să mai aprovizioneze Europa cu gaze naturale ar declanşa o contracţie economică de peste 5% anul următor în Cehia, Ungaria, Slovacia şi Italia.
Anterior, Reuters a dezvăluit că grupul rus Gazprom a trimis recent o scrisoare mai multor clienţi europeni în care invocă clauza de "forţă majoră" pentru incapacitatea de a le livra gazele naturale convenite din cauza unor circumstanţe extraordinare care sunt în afara controlului său. În plus, comisarul european pentru buget, Johannes Hahn, a declarat marţi că executivul comunitar nu se aşteaptă la reluarea livrărilor prin gazoductul Nord Stream 1 după efectuarea celor zece zile de lucrări de mentenanţă, care sunt programate să se încheie joi.