Sărbătoarea ardeiului iute
În Mexic e un festival mult mai iute. La propriu. Cei mai buni ardei chili au fost intinşi pe zeci de tarabe.
De Redactia Observator la 31.05.2014, 11:25În Mexic e un festival mult mai iute. La propriu. Cei mai buni ardei chili au fost intinşi pe zeci de tarabe. Iar în jurul fermierilor s-au adunat şi bucătarii. Ca să vadă toţi ce fac ardeii în bucate.
Pe terenul unei foste mânăstiri, zeci de fermieri au intins cei mai buni ardei din grădină. Iar vizitatorilor care nu s-au mulţumit doar cu privitul şi au cumpărat chili au aflat şi reţete secrete care pun în valoare gustul ardeilor.
În mexic, mojarul în care sunt pisaţi ardeii se numeşte Molcajete. Pentru prepararea sosurilor salsa oamenii folosesc şi roşii, brânză sau ciuperci în funcţie de reţetă.
Oamenii nu s-au îngrămădit să guste doar sosurile salsa. La fel de căutate au fost şi quesadillas, un alt preparat tradiţional mexican cu chili. Organizatorii festivalului şi-au propus să le reamintească tuturor mexicanilor cât de importante sunt proprietăţile nutritive ale acestor ardei pentru sănătate.