Spania rămâne cea mai afectată ţară din Uniunea Europeană de pandemie
Spania şi-a omagiat ieri morţii. Uniţi de suferinţă, familia regală, lideri europeni şi oameni simpli au ţinut un moment de reculegere în memoria celor peste 28 de mii de oameni ucişi de coronavirus.
De Redactia Observator la 17.07.2020, 11:29- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Peste Ocean, situaţia este în continuare dramatică.
- Peste 300.000 de oameni au fost infectaţi în ultimele zile.
Ţara în care trăieşte una dintre cele mai mari comunităţi de români rămâne cea mai afectată din Uniunea Europeană de pandemie, cu peste 330 de mii de persoane care s-au infectat. Peste Ocean însă, focarele de coronavirus şi scandalul sunt la ele acasă
Trandafiri albi şi lacrimi. În faţa palatului regal din Madrid, sute de oameni, regele Felipe şi regina Letizia cu cele două fiice, demnitari şi supravieţuitori ai epidemiei de coronavirus i-au omagiat pe cei care au pierdut lupta cu boala.
Regele Felipe: Această ceremonie nu va alina durearea multor familii care nu au putut să fie cu cei dragi în ultimele ore de viaţă. Nu va uşura tristeţea pricinuită de dispariţia lor.
Deşi ce e mai greu pare a fi trecut pentru spanioli, pericolul pândeşte încă la fiecare pas. Ca măsură de prevenţie, oficialii din Mallorca au închis pentru următoarele două luni străzile frecventate de turişti, la fel şi barurile, şi restaurantele. Măsura vine după ce în ultimele zile, turiştii au organizat petreceri fără să ţină cont de nicio regulă.
Peste Ocean, situaţia este în continuare dramatică. Acum două zile a fost din nou record de infectări- peste 67,000. În ultimele şase zile, peste 300.000 de oameni au primit acelaşi diagnostic.
În 41 de state, situaţia pare scăpată de sub control, mai ales în Florida şi California, unde autorităţile locale cer camioane frigorifice după ce morgile au rămas fără spaţiu. Explozia de noi îmbolnăviri este pusă de medici pe seama unei relaxării prea timpurii, dar şi pe comportamentul iresponsabil al multor americani.
Anthony Fauci, epidemiologul şef al SUA: Având în vedere proporţiile acestei epidemii, chiar dacă eşti asimptomatic şi nu te îmbolnăveşti, fără să vă daţi seama propagaţi pandemia. Sunteţi parte a problemei.
Casa Albă se ceartă cu epidemiologul şef în încercarea de a găsi un ţap ispăşitor pentru întârzierea cu care a reacţionat în restrângerea pandemiei. Acuzaţia a fost lansată de un consilier al lui Donald Trump. Acesta neagă însă orice fel de tensiuni între el şi Anthony Fauci. Cert este însă că cei doi n-au mai vorbit de mai bine de o lună.
Donald Trump, preşedintele SUA: Am o relaţie bună cu doctorul Fauci şi suntem toţi în aceeaşi tabără. Vrem să scăpăm de această problemă pe care China ne-a trimis-o.
La nivel mondial, numărul bolnavilor de coronavirus se apropie cu paşi repezi de 14 milioane, iar cel al morţilor de 600.000.