Un tată român din Italia și-a putut îmbrățișa bebelușul după ce mama s-a vindecat de coronavirus
O fetiţă pe jumătate româncă a venit pe lume în plină pandemie în nordul Italiei. Liza s-a născut prin cezariană şi timp de o lună părinţii ei, depistaţi pozitiv, nu au putut nici să o atingă. Înainte de Paşte, miracolul s-a întâmplat: mama şi fiica au fost externate.
De Ana Constantin la 17.04.2020, 14:24- Fetița s-a născut în timp ce mama era pozitivă.
- Mama și-a putut îmbrățișa bebelușul după vindecare.
O fetiţă pe jumătate româncă a venit pe lume în plină pandemie în nordul Italiei. Liza s-a născut prin cezariană şi timp de o lună părinţii ei, depistaţi pozitiv, nu au putut nici să o atingă. Înainte de Paşte, miracolul s-a întâmplat: mama şi fiica au fost externate.
O rază de speranţă într-o ţară cuprinsă de disperare. Micuţa Lisa s-a născut în plină stare de urgenţă, într-un spital din regiunea italiană Piemont. Tatăl său, Alin, este român, iar mama, Gloria, e italiancă.
Aproape o lună, copilul a simţit dragostea mamei doar de la distanţă. Depistaţi pozitiv cu coronavirus, părinţii Gloria şi Alin nu au putut nici să o atingă.
Gloria, mama bebelușului: Voiam să fie un basm, cum a fost la prima fetiţă. Cezariana a fost o experienţă urâtă dar în momentul în care s-a terminat şi mi-au arătat fetiţa, chiar dacă de la distanţă. am înţeles că a fost frumos pentru că cea mică era bine.
Mama copilului, Gloria, a avut o formă violentă a bolii. Medicii i-au făcut cezariană pentru a o putea trata. Câteva zile, a respirat cu ajutorul unui balon.
Alin, tatăl bebelușului: Ea a a stat o săptămână cu casca în cap. Casca care o ajuta să respire. Oxigen. A avut şi cezariană.
Dar cea mai dureroasă a fost despărţirea de familie. Soţul Alin şi fiica Olivia în vîrstă de un an, pozitivi şi ei dar asimptomatici, au fost izolaţi la domiciliu. Mezina familiei, Lisa, a fost izolată de toţi pentru a fi protejată.
(Reporter): Cât a durat până ai putut să o ţii in braţe pt prima dată?
(Alin, român din Italia): Infirmierele din secţia de neonatologie ne trimiteau poze şi video şi noi am fost foarte fericiţi să o vedem măcar prin video. Pozele veneau pe al doilea plan. Eram foarte fericiţi că ea era bine.
8 aprilie a fost cea mai fericită zi a familiei. După două teste negative, mama şi fiica au fost externate. Momentul a smuls lacrimi şi aplauze.
Alin, tatăl bebelușului: Marţi, 7 aprilie a fost primul ei test negativ. Apoi l-au repetat imediat. M-am simţit exact ca şi cum aş fi câştigat premiul cel mare la loterie. M-am simţit exact. De trei ori. Premiul cel mare la loterie de trei ori consecutiv. Atât de norocos m-am simţit când m-am dus să o iau acasă.
Semne încurajatoare se întrevăd în toată Italia. Bilanţul morţilor este în scădere, dar precauţia este esenţială. Şcolile ar putea rămâne închise până în toamnă. Starea de urgenţă a fost prelungită 2 săptămâni dar o parte din magazine se vor deschide începând de marţi.
GIUSEPPE CONTE, Premierul Italiei: Suntem, cu toţii, nerăbdători să ieşim din casă. Sperăm ca după 3 mai să putem reporni activitatea, cu atenţie, treptat, dar să facem asta.
În Spania, sectoarele ne-esenţiale se pregătesc să revină la muncă lunea viitoare. Prudenţa este şi aici literă de lege. Autorităţile vor împărţi măşti oamenilor care folosesc transportul în comun. În azilurile de bătrâni situaţia rămâne critică.
Marea Britanie rămâne, pentru moment cea mai afectată ţară europeană. 983 de oameni au murit ieri.
În Belgia, epidemia şi-a pus "amprenta" şi pe industria ciocolatei. Iepuraşii de Paşte poartă măşti sanitare.