"Tată! Tată!" Descoperirea incredibilă făcută de o fetiţă de 7 ani din SUA. De ziua ei, a dat peste un diamant rar de 2,95 carate
O fetiță de 7 ani din Statele Unite a primit cel mai frumos şi unic cadou de ziua ei. În timp ce vizita Crater of Diamonds State Park din Arkansas, a luat o pauză şi a dat peste un diamant de 2,95 carate. Descoperirea este excepțional de rară, susţin cercetătorii.
De Redactia Observator la 09.09.2023, 09:31Aspen Brown a primit un cadou surpriză atunci când a vizitat Crater of Diamonds State Park din Murfreesboro, Arkansas, pe 1 septembrie, cu ocazia împlinirii a 7 ani. În timp ce lua o pauză de la căldură, Brown a dat peste un diamant brun de 2,95 carate, de mărimea unui bob de mazăre verde, potrivit Arkansas State Parks, potrivit Mediafax.
Descoperire "excepțional de rară"
"I s-a făcut cald și a vrut să se așeze pentru un minut, așa că a mers lângă un gard", a declarat tatăl ei, Luther Brown: "Următorul lucru pe care îl știu este că a alergat la mine, spunând "Tată! Tată! Am găsit un diamant!".
Să dai peste o piatră prețioasă de o asemenea dimensiune este o descoperire "excepțional de rară", a declarat pentru Insider Aaron Palke, cercetător la Institutul Gemologic al Americii (GIA). Palke și echipa sa de cercetători au vizitat parcul anul trecut. Ei au căutat timp de două zile și jumătate și nu au găsit niciun diamant.
- Un diamant roz, extrem de rar, va fi scos la licitaţie pentru 35 de milioane de dolari. Unde a fost descoperită...
- "Este o descoperire o dată în viață”. Un bărbat a dat peste o "comoară" cu ajutorul unui detector de metale,...
- Un diamant roz de 35 de milioane de dolari, în formă de pară, vedeta unei licitaţii din Geneva
Dimensiunea pietrelor prețioase este de obicei mică
O medie de unul până la două diamante sunt găsite de vizitatori în fiecare zi, potrivit agenției parcurilor de stat. Dar dimensiunea pietrelor prețioase este de obicei mică. În termeni mai tehnici, un diamant găsit în parc ar putea avea de obicei între 0,05 și 0,20 carate, a spus Palke.
Crater of Diamonds State Park din Arkansas este singurul loc din lume în care publicul poate săpa după diamante și le poate păstra, a adăugat acesta. Stephen Morisseau, directorul de comunicare al GIA, a declarat pentru Insider că, cel mai probabil, diamantele din parc s-au format "în adâncul pământului cu miliarde de ani în urmă". Dar pietrele prețioase nu au ieșit la suprafață decât în urmă cu aproximativ 95 de milioane de ani, după ce a erupt un vulcan.