Antena Meniu Search
x

"Este o descoperire o dată în viață”. Un bărbat a dat peste o "comoară" cu ajutorul unui detector de metale, în timp ce se afla într-un sătuc din Anglia

Descoperire incredibilă făcută de un bărbat de 69 de ani cu ajutorul unui detector de metale. Omul a dat peste o mică comoară într-un sătuc din sud-vestul Angliei. David Board a găsit un inel medieval cu diamant, în „stare aproape perfectă”.

de Monica Palade

la 24.11.2022, 21:40

Bijuteria este estimată să ajungă între 30.000 și 40.000 de lire sterline, când va fi scoasă la licitație la sfârșitul acestei luni. Board a numit inelul „o descoperire o dată în viață”. „Probabil că nu va mai exista niciodată altul ca acesta. Pe atunci, fiecare inel era individual și unic, nu produs în masă ca astăzi. Este uimitor”, a declarat britanicul pentru CNN.

„Îți păstrez credința, tu păstreaz-o pe a mea”

Inițial când l-a găsit pe o potecă, a crezut că este doar „fier vechi” și l-a pus în buzunar. „Odată ce am ajuns acasă și l-am spălat, mi-am dat seama că este mult mai mult decât am crezut”, a explicat el. Bijuteria este formată din două benzi împletite, pentru a simboliza uniunea conjugală și un diamant.

În interiorul inelului este o inscripție în franceza medievală: „Ieo vos tien foi tenes le moy”, care se traduce prin „Îți păstrez credința, tu păstreaz-o pe a mea”.

Din cauza locului descoperirii, dar și a calității inelului, experții casei de licitație Noonans au presupus că este verigheta lui Joan Brook, dăruită de soțul ei, Thomas Brook. Căsătoria lor din 1388 a adus o mare bogăție familiei Brook, deoarece Joan era văduva lui Robert Cheddar, un bogat comerciant de stofe și de două ori primar în Bristol, un oraș din vestul Angliei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » "Este o descoperire o dată în viață”. Un bărbat a dat peste o "comoară" cu ajutorul unui detector de metale, în timp ce se afla într-un sătuc din Anglia