Un sat din Spania care s-a vândut anul trecut la prețul unui apartament cu 4 camere din București este din nou pe piață. Cât valorează acum
Un mic sat din nord-vestul Spaniei se vinde la un preț mai mic decât costul mediu al unui apartament în centrul orașului Barcelona. Comoara revine pe piață la doar un an după ce a fost vândut unui om de afaceri spaniol.
De Redactia Observator la 30.10.2023, 17:44Salto de Castro din Zamora a fost vândut anul trecut pentru suma de 275.000 de dolari, adică aproximativ cât un apartament cu patru camere din București. Acum, este din nou de vânzare însă prețul s-a dublat. Deci, cât costă și ce primești dacă te hotărăști să investești în acest sat abandonat? Salto de Castro se vinde acum pentru prețul de 610.000 de dolari. Cel care va face achiziția va deveni oficial proprietarul a tot ce se află acolo. 44 de case, un hostel, un bar, o piscină, o zonă de sport, o biserică, o farmacie și o secție de poliție, potrivit Forbes.
Întregul sat s-a vândut la prețul unui apartament din centrul Barcelonei
Satul este situat în împrejurimile naturale uimitoare ale Rezervației Biosferei UNESCO Meseta Ibérica, care găzduiește specii protejate precum vulturul Bonelli și lupul iberic. Situat aproape de granița cu Portugalia, Salto de Castro oferă și priveliști magnifice către râul Duoro. În timp ce împrejurimile naturale sunt într-o stare excelentă de sănătate, satul este mai puțin îngrijit. Când a fost scos pe piață anul trecut, agenții imobiliari au estimat că lucrările de restaurare pentru a face din el un loc atractiv pentru turiști ar costa aproximativ 2,1 milioane de dolari.
Salto de Castro a fost construit în anii 1940 de compania de electricitate Iberdrola și era folosit pentru a caza muncitorii angajați în construirea unui baraj din apropiere. Dar, în anii 1980, locuitorii au plecat în lume pentru a găsi oportunități de muncă în alte orașe. Din 1989, satul a fost complet abandonat, casele fiind goale.
În anul 2000, a existat o licărire de speranță pentru așezarea când a fost cumpărată cu scopul de a o transforma într-o destinație turistică. Criza financiară globală din 2008 a oprit proiectul și, în 2022, satul a fost din nou pe piață.