Antena LIVE

Curs valutar

Video

Zelenski mulţumeşte României pentru sistemul Patriot pe care îl vom dona: "E un lucru care va sprijini cu adevărat Ucraina, întreaga regiune"

Război în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit României, marţi seara, pentru sistemul Patriot pe care Parlamentul de la Bucureşti l-a aprobat să fie transferat Ucrainei, informează news.ro.

De la 04.09.2024, 09:23
WhatsApp
Profimedia

Anunţând că a avut o reuniune cu şefii de stat major cu care a discutat despre utilizarea sistemelor de apărare aeriană şi despre protejarea oraşelor şi comunităţilor ucrainene, Zelenski a spus: "Ne bazăm pe (sistemul) Patriot, pe care România se pregăteşte să îl transfere. Sunt recunoscător pentru acest pas de asistenţă din partea României. Acesta este un lucru care va sprijini cu adevărat poporul nostru, ţara noastră, întreaga noastră regiune", a declarat Zelenski în discursul său video pe care îl adresează compatrioţilor în fiecare seară.

Zelenski, şedinţă cu şefii Armatei pentru a eficientiza sistemele pe care Ucraina le are deja

El a spus că a identificat împreună cu comandanţii ucraineni măsuri pentru a face mai eficiente sistemele pe care le Ucraina le are deja. "De asemenea, lucrăm pentru a obţine protecţie suplimentară pentru Ucraina", a menţionat Zelenski, precizând: "Desigur, continuăm să lucrăm cu toţi partenerii pentru soluţii mai puternice care să ne sprijine apărarea - pentru soluţii cu rază lungă de acţiune care ar putea distruge o parte semnificativă a rachetelor balistice ruseşti înainte ca acestea să fie lansate".

Pe acelaşi subiect

Kievul pledează de mult timp pe lângă aliaţii occidentali, în special Statele Unite, pentru a-i furniza arme cu rază lungă de acţiune şi mai ales pentru a-şi da acordul ca acestea să fie folosite pentru atacuri care să vizeze obiective de pe teritoriul rusesc, motivând că în felul acesta ar fi vizate locurile de unde sunt iniţiate atacurile ruseşti asupra teritoriului şi populaţiei ucrainene.

"Aceasta este una dintre problemele-cheie ale acestui război în general. Problema capacităţii noastre cu rază lungă de acţiune şi a permisiunilor relevante din partea partenerilor noştri, a proiectilelor şi rachetelor cu rază lungă de acţiune pe care le-am putea utiliza. Atacurile ruseşti vor fi imposibile dacă suntem capabili să distrugem lansatoarele ocupantului acolo unde acestea există, precum şi aerodromurile şi logistica militară rusească", a explicat Volodimir Zelenski.

El a calificat eventuala acordare a unor astfel de permisiuni şi arme Ucrainei drept "cel mai mare pas către un sfârşit real şi corect al acestui război". "Rusia pur şi simplu nu ştie cum să lupte fără teroare - atacurile teroriste şi capacitatea de a semăna distrugere înlocuiesc atât tactica, cât şi strategia de război pentru conducerea rusă", a punctat Zelenski în ziua în care a avut loc, la Poltava, oraş din centrul Ucrainei, atacul rusesc cu bilanţul cel mai grav de anul acesta: peste 50 de morţi şi mai mult de 270 de răniţi.

Zelenski a spus că a vorbit marţi şi cu premierul canadian, Justin Trudeau pe care l-a rugat "să îi convingă mai activ" pe partenerii Kievului să ofere Ucrainei mai multă capacitate cu rază lungă de acţiune. El s-a referit şi la folosirea dronelor de către forţele armate ucrainene. "Există experienţă care trebuie împărtăşită. Există, de asemenea, greşeli care trebuie să fie corectate. Dronele noastre ucrainene trebuie să fie sută la sută eficiente, pentru că aceasta înseamnă literalmente că Ucraina va fi sută la sută eficientă pe câmpul de luptă. Şi le mulţumesc tuturor oamenilor noştri care dobândesc această experienţă pozitivă de utilizare a dronelor pentru Ucraina, care împărtăşesc această experienţă cu trupele. Le mulţumesc tuturor celor care produc şi furnizează drone. Şi le mulţumesc tuturor celor care distrug cu precizie ocupantul şi potenţialul de război al Rusiei - chiar acolo, pe teritoriul inamicului", a subliniat liderul de la Kiev.

El le-a mai spus compatrioţilor că a vorbit cu comandantul armatei, generalul Oleksandr Sîrski, despre situaţia de pe front şi susţine că "există soluţii pentru consolidarea poziţiilor" ucrainene în direcţia Pokrosvsk, un nod strategic din estul Ucrainei, care în prezent este zona cea mai fierbinte a frontului, în condiţiile în care armata rusă anunţă aproape zilnic că reuşeşte să înainteze. În ceea ce priveşte incursiunea ucraineană transfrontalieră din regiunea rusă Kursk, Zelenski a anunţat scurt: "Operaţiunile active din regiunea Kursk continuă să alimenteze fondul de schimb pentru ţara noastră". El s-a referit la capturarea de teritorii şi prizonieri de război care să fie apoi folosiţi ca monede de schimb cu ruşii.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

razboi ucraina rusia ucraina romania patriot volodimir zelenski
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024