Inundaţiile au făcut prăpăd într-un cartier rezidenţial din Chiajna, unde locuitorii au plătit şi câte 135.000 de euro pentru o casă
Au dat bani frumoşi pentru o vilă sau un apartament în complexele rezidenţiale de lângă Bucureşti, dar acum regretă amarnic. În această situaţie sunt proprietarii din Chiajna, unde infrastructura nu a ţinut pasul cu explozia imobiliară. La fiecare ploaie mai zdravănă, canalizarea nu mai face faţă, aşa că străzile se transformă în lacuri.
De Andra Mitu la 17.06.2021, 19:55- Locuitorii din cartierul rezidenţial sunt disperaţi de situaţiile ivite.
Se întâmplă la doi pași de București, unde apa a ajuns la casele oamenilor, iar proprietarii sunt la capătul puterilor: "Tot pietrişul ăsta e pus de noi, pe banii noștri. A costat 30 de milioane. Când se face în halul acesta, nici acest pietriş nu ne ajută".
Visul de a trăi într-un cartier rezidențial, cu blocuri și case elegante, se transformă într-un coșmar la fiecare ploaie mai zdravănă. Ca sa iasă din casă, locatarii din acest complex din Chiajna trebuie să fie echipați corespunzător, cu cizme, pentru că strada se inundă imediat.
135 mii de euro a dat acest domn pentru vila cochetă în care locuiește împreună cu familia.
Florin, localnic Chiajna: Eu sunt din 2018 aici și de când am venit asta e situația, nu s-a făcut nimic.
S-a ajuns în această situaţie pentru că nici investitorii imobiliari, nici autorităţile n-au ţinut cont că infrastructura nu mai face faţă noilor construcţii.
Marius, localnic Chiajna: Eu am scris zilele trecute un mesaj la Primărie şi nu am primit niciun răspuns.
Casele din Chiajna, chiar şi cu 40% mai ieftine decât în Bucureşti
Reprezentanţii Primăriei Chiajna spun că în maximum doi ani va fi construită o staţie de epurare.
Florin Petrescu, purtător de cuvânt Primăria Chiajna: E o hotărâre de Consiliu Local, a fost aprobată în ultima şedinţă. Noi nu avem o staţie proprie sau staţie de retenţie şi deversăm în canalizarea Bucureştiului. Dacă Bucureştiul e plin, stăm la rând.
Până atunci, însă, imagini ca cele trimise şi de telespetatori pe Fii Observator se repetă la fiecare furtună.
Oficial, în Chiajna trăiesc 35 de mii de oameni. Neoficial, sunt cu 10 mii mai mulţi pentru că mulţi stau în chirie şi nu apar în evidenţele Primăriei.
David Grigorescu, preşedinte APAIR: Preţurile în aceste zone sunt mult mai mici faţă de cartierele bucureştene şi permit achiziţia unei proprietăţi chiar şi cu 40% mai ieftin.
Probleme sunt însă şi în Capitală când plouă torenţial. Pe străzile din mai multe zone nu se mai poate circula din cauza apei care ajunge la 30 de centimetri.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.