Antena Meniu Search
x

Video Apă până la glezne și canalizări înfundate și urât mirositoare, pe străzile din București și Ilfov. Ploile continuă toată săptămâna

Deşi calendaristic am putea spune că suntem în plină vară, se pare că vremea nu ţine foarte mult cu noi. Un nou cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină a intrat în vigoare în sudul, estul şi vestul ţării. 

de Redactia Observator

la 17.06.2021, 13:48

Vezi și

Miercuri a plouat torenţial în mai multe zone ale ţării iar canalizările nu au mai reuşit să facă faţă. Apa a fost atât de mare pe străzi încât a depăşit nivelul roţilor de la maşini, iar în zonele din estul ţării zeci de gospodării au fost inundate şi recoltele, compromise. 

Şi străzile din Capitală s-au transformat în râuri, mai ales cele de la periferie. Şoferii s-au trezit cu apa în maşini, iar cei care au mers cu mijloacele de transport în comun, cu apa în pantofi. 

Alexandra Bucuroiu, reporter Observator: În Chiajna, nivelul apei ne ajunge până la glezne. Gurile de canalizare nu au mai făcut faţă din cauza debitului mare de apă, iar străzile arată ca nişte lacuri. 

Șofer: Nu prea se poate trece. Aşa a fost mereu aici de când s-a construit, vă spun sincer, mereu în fiecare zi când trec pe aici la fel este. cum dă prima ploaie...

Pe acelaşi subiect

Șofer: O să vedeţi că mi-a căzut scutul la maşină din cauză la băltoaca asta. Am venit, am fost nebun, am luat-o în viteză, dar toate străzile din Militari Residence sunt dezastru, în afara faptului că miroase urât. Teroare, trebuie ceva făcut cu zona asta.

Coduri galbene de ploi și inundații

Ne aşteptăm la vreme capricioasă până la jumătatea lunii iulie, spun meteorologii. Ploile iau o pauză joi în estul ţării, dar cuprind regiunie din sud-vest. În 15 judeţe e cod galben de ploi abundete până diseară la ora 21:00, dar la noapte se reîntorc în Bărăgan şi Dobrogea.

„Pe parcursul zilei de joi (17 iunie) în Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumãtatea de sud a Crişanei şi a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice, vijelii şi grindinã. În intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp şi izolat 40 l/mp.Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi în sud-estul teritoriului”, spun meteorologii.

În intervalul 17 iunie, ora 21:00 - 18 iunie, ora 12:00, în Dobrogea, estul Munteniei şi sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial şi pe alocuri descãrcãri electrice. Cantitãţile de apã, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depãşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse 40...50 l/mp. În cursul zilei de vineri, 18 iunie, Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj pentru aria ploilor ce va fi în extindere.

În intervalul 18 iunie, ora 12:00 - 20 iunie, ora 22:00, în sudul, estul şi centrul ţãrii va ploua abundent şi vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 25...50 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Apă până la glezne și canalizări înfundate și urât mirositoare, pe străzile din București și Ilfov. Ploile continuă toată săptămâna