Foloseşti ULEI DE MĂSLINE? Acesta este TESTUL care îţi arată dacă e falsificat
Şi uleiul de măsline a picat pradă "falsificatorilor". Tom Mueller, nutriţionist, susţine că 70% din cel vândut în magazine este diluat
De Redactia Observator la 24.03.2015, 12:20
Şi uleiul de măsline a picat pradă "falsificatorilor". Tom Mueller, nutriţionist, susţine că 70% din cel vândut în magazine este diluat
Acum, însă, îl poţi testa acasă mai simplu decât ţi-ai fi putut închipui. Uleiul de măsline este inflamabil şi ar trebui să fie capabil să întreţină arderea unei lămpi. Dacă n-o face, înseamnă că nu este ulei de măsline extra-virgin.
Folosit intens de greci şi romani în antichitate, uleiul de măsline extra-virgin provine de la prima procesare a măslinelor, având o aromă puternică şi fiind considerat de cea mai bună calitate. Este o sursă de acizi graşi mononesaturati şi antioxidanţi, cu numeroase beneficii, între care:
Este un condiment foarte bun şi aromat
Previne bolile cardiovasculare
Ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge; previne diabetul zaharat
Menţine greutatea corporală
Poate ameliora sforăitul, astmul
Este eficient împotriva mătreţii
Previne cancerul
Ameliorează presiunea arterială la hipertensivi
Este bun laxativ
Ameliorează gastrita/ ulcerul
Este indicat în cazul unui sistem imunitar slăbit
Poate fi utilizat pentru îngrijirea corporală: hidratează pielea uscată, balsam pentru buze, ameliorează arsurile solare, exfoliant pentru ten, demachiant, crema de noapte, balsam pentru păr etc.
Poate înlocui alte produse grase – untul, margarina, însă nu face minuni dacă îl adăugăm mâncărurilor nesănătoase.