Antena LIVE

Curs valutar

Video

Povestea din spatele preparatului "Când îţi furi căciula singur". Ziua Naţională cu feluri fine dining: ciulama cu cappuccino de ciuperci

Ciulama de pui cu cappucino de ciuperci, mousse din tăieţei cu lapte, şi mămăligă cu brânză în formă de trufe negre: toate au fost gătite de chefii din restaurantele de top pentru o cină specială de Ziua Naţională. Bucatele de pe masa bunicii s-au întâlnit cu viziunea sofisticată de fine dining. 

De la 01.12.2023, 21:26
WhatsApp
Vezi și:

Autenticul românesc este reinterpretat şi ridicat la rang de artă. Ingredientul secret? Puţin umor pişcător. 

Masa tradiţională de 1 decembrie cu preparate reinterpretate

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Preparatul se numeşte "Când îţi furi căciula singur", iar povestea din spate este că trufele din România sunt trimise în Italia, apoi cumpărate la un preţ premium din Italia ca trufe italieneşti. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: O masă tradiţională nu are cum să fie autentică fără mămăliga cu brânză şi smântână, fie ea şi fine dining. În farfurie, are înfăţişarea unei trufe, însă haideţi să vedem dacă gustul este unul autentic. Este gustul copilăriei! 

Pe acelaşi subiect

Cei care au ales să sărbătorească Ziua Naţională în acest restaurant fine dining se vor bucura de o experienţă originală, dar vor plăti şi un preţ pe măsură. 

Radu Ionescu, chef restaurant fine dining: Este vorba de mai mult decât o cină de 1 Decembrie. Pentru această seară, un meniu de nouă preparate are preţul de 550 de ron şi partea de wine-pairing este separat 400 de lei. 

Chef Nicolai şi-a propus o călătorie în timp pentru oaspeţii săi

Nicolai Tand, chef bucătar: Facem un mousse din tăieţei cu lapte. Pe care îi fierbem simplu, cu zahăr, lejer, dulce. După aceea, îi blendăm. Punem puţin de gelatină. Am făcut un fel de gem lichid de prune, o să punem spumă de tăiţei cu lapte şi deasupra o să pun nişte zahăr. 

De la masa cu delicatese nu lipseşte pateul cu pâine: gustarea muncitorească s-a transformat, însă, într-un fel sofisticat.

Nicolai Tand, chef bucătar: Am făcut un parfait din ficat de pui organic, de la o fermă de lângă Bucureşti, am făcut o pâine de casă, cu multă telemea sărată. Am montat parfaitul într-o conservă, tocmai ca să ducem la ideea din acea perioadă. 

Restaurantele n-au lăsat neatins de idei inovatoare nici desertul

Alexandru Ignat, manager: O reţetă reinterpretată cât şi modul lor de plating. Cu asta îi aşteptăm pe oaspeţii noştri de astăzi, să-i încântăm cu gustul şi cu forma lor. 

O porţie de papanaşi într-un restaurant premium din Capitală costă aproximativ 50 de lei. 

Ingrid Tîrziu

Cred că sunt în locul în care mi-am dorit să fiu dintotdeauna: în faţa voastră, vorbind despre oameni şi întâmplările lor. ...

1 decembrie preparate ziua nationala
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024