Secretul gospodinelor! Cum se pun corect, pentru iarnă, ROȘIILE tocate
Roșiile sunt nelipsite în orice bucătărie, sunt gustoase, sănătoase și foarte des utilizate
De Redactia Observator la 04.09.2015, 15:33Roșiile sunt nelipsite în orice bucătărie, sunt gustoase, sănătoase și foarte des utilizate
Roțiile tocate reprezintă una dintre variantele pe care le ai la dispoziție în sezonul de iarnă.
Ingrediente:
- 4.5 kg roșii bine coapte
- 6 linguri suc de lămâie.
Mod de preparare:
- pune o oală de apă la fiert;
- când fierbe apa, cu ajutorul unui cuțit, taie un "x" mic în partea de jos a fiecărei roșii;
- pune roșiile în oală pentru aproximativ un minut, apoi ridică-le cu o lingură;
- pune roșiile direct într-un castron mare de apă rece cu gheață pentru răcire completă;
- după răcire, tot cu ajutorul unui cuțit, elimină pielița roșiilor;
- taie roșiile, păstrând cât mai mult din sucul lor;
- pune roșiile și sucul lor într-o oală mare și adu la fierbere;
- redu caldură pentru a menține un foc mic pentru fierbere amestecând frecvent, până când se îngroașă și scade din lichid;
- pune borcanele și fierbe-le goale timp de 10 minute pentru a le steriliza;
- scoate borcanele din apă:
- în timp ce apa fierbe, pune 1 lingură suc de lămâie în fiecare borcan fierbinte apoi umple-le cu sucul de roșii uniform, lăsând 1 cm spațiu până la gura borcanului;
- șterge marginile borcanelor și pune capacele, apoi pune-le înapoi în apa care fierbe, timp de 40 de minute.
Acum totul va fi pregătit pentru iarnă!