Sunt preferații tăi? Cum să faci CARTOFI PRĂJIȚI fără să îi prăjești deloc
În timpul prăjirii sunt distruse vitaminele din legume, iar unele minerale devin nocive
De Redactia Observator la 18.07.2017, 10:17În timpul prăjirii sunt distruse vitaminele din legume, iar unele minerale devin nocive
Dar, din când în când, îți place să mănânci o porție de cartofi prăjiți. Dar ce zici dacă ai găti o porție de cartofi fără să îi... prăjești?
Iată cum:
- curăță și spală cartofii, apoi taie-i french; ține-i în apă rece câteva minute;
- scurge-i de apă și pune-i pe niște prosoape absorbante de bucătărie;
- încinge o tavă de copt în aragaz;
- pune cartofii într-un bol special și bagă-i în cuptorul cu microunde pentru 3-4 minute;
- scoate-i, șterge-i iarași, apoi stropește-i cu ulei de palmier sau de măsline și pune-i într-un singur strat în tava încinsă, apoi bagă-i în cuptorul clasic.
Poftă bună!