reteta

Nico și fiica ei, Andra, noile vedete care și-au încercat norocul la Chefi la cuțite
Eveniment • pe 29.09.2020 la 19:40

Nico și fiica ei, Andra, noile vedete care și-au încercat norocul la Chefi la cuțite

Fine dinning românesc a fost stilul de gătit pe care l-am văzut în ediţia de aseară a emisiunii Chefi la cuţite. Ştefan...

Mâncărurile copilăriei, din nou la modă în restaurante
Social • pe 23.09.2020 la 16:35

Mâncărurile copilăriei, din nou la modă în restaurante

Mâncărurile care ne-au bucurat copilăria reapar în meniul restaurantelor. Sunt atât de cerute, încât bucătarii au redeschis...

Apa sărată pentru murături, scoasă direct din fântână
Social • pe 19.09.2020 la 09:34

Apa sărată pentru murături, scoasă direct din fântână

Toamna se culeg roadele, dar se şi păstrează pentru anotimpul rece. Oamenii gospodari au început deja să pregătească...

Românii au început să facă rezervări pentru vaccinul antigripal
Social • pe 14.09.2020 la 21:57

Românii au început să facă rezervări pentru vaccinul antigripal

A fost nevoie de o pandemie ca să luăm în serios recomandările medicilor de a ne vaccina antigripal. Mâine va începe livrarea...

Rețete de lux, din bucătăria Michelin în cea de acasă
Extern • pe 28.08.2020 la 17:14

Rețete de lux, din bucătăria Michelin în cea de acasă

Restaurantele de lux din capitala Marii Britanii au găsit soluţia să-ţi reducă pierderile provocate de pandemie. Fac livrări...

Desert cu gust de copilărie. Suzana şi Daciana Vlad au pregătit scovergi
Monden • pe 27.08.2020 la 16:33

Desert cu gust de copilărie. Suzana şi Daciana Vlad au pregătit scovergi

Gemenele folclorului maramureşan, Suzana şi Daciana Vlad nu se pricep doar la cântat şi dansat, ci şi la gătit. Le vedem...

Rețetă inedită de mici cu înghețată de muștar și burger cu zacuscă
Monden • pe 13.08.2020 la 12:38

Rețetă inedită de mici cu înghețată de muștar și burger cu zacuscă

Facem ce facem şi tot în bucătărie ajungem. Iar diversitatea este foarte importantă acolo. Mereu căutăm parcă ceva care să...

Papanașii, desertul cu origini străvechi
Social • pe 19.07.2020 la 08:31

Papanașii, desertul cu origini străvechi

Cunoscuţi cu originile în Danemarca, aduşi pe meleagurile noastre de austro-ungari şi adaptaţi gusturilor autentice, papanaşii...

Dulciuri ca din cuptorul bunicii. Rețete pas cu pas
Social • pe 12.06.2020 la 12:20

Dulciuri ca din cuptorul bunicii. Rețete pas cu pas

„Le facem ca pe vremea bunicii” este poate cea mai des întâlnită replică pe care o auzim şi o folosim atunci când ne...

E vremea socatei, sucul copilăriei. Rețeta transmisă din generați în generații
Social • pe 24.05.2020 la 08:58

E vremea socatei, sucul copilăriei. Rețeta transmisă din generați în generații

E vremea socatei, sucul copilăriei şi leacul natural dat nepoţilor de bunici. La sate, tradiţia nu s-a pierdut nici astăzi. Dis...

Rețetă de friptură de miel ca la restaurant
Social • pe 18.04.2020 la 10:01

Rețetă de friptură de miel ca la restaurant

Meniul de Paști nu este complet fără celebra friptură de miel. Cum duminică vom sta în case, mulţi fără o parte din...

Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restaurantele
Social • pe 16.04.2020 la 12:42

Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restaurantele

Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Cei mai mulţi dintre noi gândesc aşa, dar pentru că stăm în...

Gnochi cu sos de unt cu Nicolai Tand și fiul său, Iancu
Monden • pe 03.04.2020 la 12:44

Gnochi cu sos de unt cu Nicolai Tand și fiul său, Iancu

Acasă la Nicolai Tand nu este timp de plictiseală. Chiar dacă nu pot ieşi afară, celebrul chef şi fiul său nu îşi mai văd...

Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoară
Social • pe 01.04.2020 la 07:45

Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoară

Ştim bine că pandemia i-a făcut pe români să golească rafturile magazinelor! Nu puţini sunt cei care au acum cămările pline...

Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa
Social • pe 09.03.2020 la 16:36

Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa

Nu vă pricepeţi la gătit, dar v-aţi dori să organizaţi o masă acasă! Nu vă tentează nici să comandaţi ceva de la o...

Afacere de succes la Iași, cu rețetele bunicii
Social • pe 23.02.2020 la 19:36

Afacere de succes la Iași, cu rețetele bunicii

Doi tineri din Iaşi au transformat reţetele bunicii într-o afacere de succes. Au deschis o cofetărie, unde cornuleţele şi...

Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamol
Eveniment • pe 21.01.2020 la 21:14

Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamol

Unul dintre cele mai vândute medicamente stârneşte controverse în Europa. În Franţa, paracetamolul mai poate fi cumpărat doar...

Sărbătorile au gustul copilăriei în Bucovina
Social • pe 24.12.2019 la 21:08

Sărbătorile au gustul copilăriei în Bucovina

În Bucovina, sărbătorile au un gust aparte. Gospodinele au trudit toată ziua, au pregătit poale-n brâu şi au stat cu orele pe...

Punctul gastronomic local, un nou concept în România
Social • pe 19.12.2019 la 16:38

Punctul gastronomic local, un nou concept în România

Orice bucătar şi-ar dori să-şi audă clienţii spunând că au mâncat ca la mama acasă! Însă, dacă sunteţi de părere că...

Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de Crăciun
Social • pe 13.12.2019 la 07:50

Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de Crăciun

Masa de Crăciun vine cu o mulţime de preparate delicioase şi săţioase, dar grele pentru organism. Dacă vrem să nu renunţăm...

Brânzeturi românești, cu rețete de la străini
Social • pe 03.12.2019 la 19:52

Brânzeturi românești, cu rețete de la străini

Au început pregătirile pentru masa de sărbători! Micii producători care au mizat pe delicatese primesc comenzi pe bandă...

Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați
Social • pe 30.11.2019 la 22:24

Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați

Cu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale...

Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului
Inedit • pe 26.11.2019 la 21:52

Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului

Cel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nelipsit de la evenimentele importante, tortul a evoluat...

Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc
Social • pe 07.11.2019 la 16:49

Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc

Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc, mai ales toamna, când se combină mult mai bine cu tulburelul!...

Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din Mureș
Social • pe 24.10.2019 la 07:57

Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din Mureș

În anii în care piaţa e sufocată de produse cosmetice şi de igienă cu fel de fel de arome, culori şi texturi, o tradiţie...

Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc delicios
Social • pe 21.10.2019 la 14:28

Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc delicios

Mâncarea franţuzească ne face pe toţi să oftăm de poftă. Andreea Gherasim este ghidul nostru în materie de mâncăruri fine...

Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarul
Inedit • pe 07.10.2019 la 21:18

Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarul

Are carnea neagră ca pana corbului, i se spune puiul Lamborghini şi este varianta exotică a păsărilor crescute în ograda...

Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasă
Social • pe 03.10.2019 la 12:34

Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasă

Condimentele schimbă total gustul mâncarii. Carnea de miel îşi poate schimba gustul imediat dacă este condimentată cum...

Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de ani
Social • pe 25.09.2019 la 19:36

Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de ani

În plin sezon al dulceţurilor, o familie din Apuseni ne propune să ne reîntoarcem la tradiţie şi la aromele toamnei de...

Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnă
Inedit • pe 16.09.2019 la 21:50

Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnă

În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în...

Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepție
Monden • pe 11.09.2019 la 15:43

Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepție

Bogdan Stanoevici este un actor și-un bucătar de excepție. Și, pentru a o demonstra, ne-a pregătit „Salată cu anșoa, capere...

Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasă
Social • pe 10.09.2019 la 21:14

Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasă

În multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu...

Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzute
Eveniment • pe 09.09.2019 la 16:32

Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzute

A venit şi momentul reîntâlnirii cu cei trei maeştri într-ale gătitului. Sezonul cu numărul 7 al show-ului culinar, Chefi la...

Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin Scărlătescu
Social • pe 04.09.2019 la 12:24

Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin Scărlătescu

Chef Radu Ștefan Tudor ne învață cum să pregătim o reţetă nemaipomenită de creveţi cu sos de unt cu pătrunjel şi...

Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării
Sanatate • pe 27.08.2019 la 22:18

Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării

Aromele din farfurie vin şi din stropii de băutură! Chefii s-au întors la moda reţetelor cât mai simple. Iar pentru un gust...

Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoase
Sanatate • pe 23.08.2019 la 09:49

Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoase

Cine nu a ţinut măcar o dată dietă înainte să meargă în concediu la mare? Sau nu s-a înfometat din dorinţa de a arăta...

Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia Păunescu
Monden • pe 07.08.2019 la 15:08

Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia Păunescu

Olivia Păunescu a lăsat platoul Observatorului pentru o excursie la malul mării. Și, pentru a îmbina utilul cu plăcutul, a...

Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilor
Social • pe 30.07.2019 la 16:38

Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilor

Roadele pământului şi cele ale mării se întâlnesc şi se îmbină armonios într-o reţetă plină de savoare. Surf and Turf,...

Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOT
Eveniment • pe 20.07.2019 la 10:55

Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOT

Amplă reţea de falsificatori de bancnote anihilată de poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate. S-a întâmplat...

Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani Oțil
Monden • pe 12.07.2019 la 12:50

Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani Oțil

Ccălătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani, colegul de la Neatza, care a încercat să dea şi el o mână...

Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată fresh
Sanatate • pe 08.07.2019 la 14:15

Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată fresh

Cum ne pregătim o salată de vară? Colegele noastre au dat o raită prin nişte restaurante şi au strâns câteva reţete de...

Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)
Social • pe 22.06.2019 la 13:14

Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)

Ne-am obişnuit să gătim dovleceii în fel şi chip! Însă nu este cazul să ignorăm nici florile de dovleac. Pentru cei care...

Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre români
Social • pe 07.06.2019 la 21:08

Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre români

Omlete, ciorbe, chiftele sau clătite. În mod normal, le găsim pe toate în meniul unui singur restaurant. Însă, moda s-a...

Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului
Social • pe 26.05.2019 la 19:24

Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului

În farfuriile românilor se simte gustul european. În ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului, restaurantele au au...

Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţă
Social • pe 23.05.2019 la 21:16

Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţă

Luna mai are parfum de soc. E vremea florilor albe din care se prepară socata, o băutură răcoritoare care ne trezeşte amintiri...

Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori banii
Social • pe 17.05.2019 la 22:12

Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori banii

Planta-minune care dă gust reţetelor săseşti câştigă tot mai mult teren. Pentru o plantaţie de rubarbă profitul poate fi...

Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)
Social • pe 10.05.2019 la 16:34

Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)

O reţetă din moşi-strămoşi continuă să fie de actualitate! Asta pentru că borşul de verze, specifică judeţului Bacău,...

Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventată
Social • pe 08.05.2019 la 22:18

Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventată

De la brânză dulce, la foie gras şi trufe, imaginaţia bucătarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de reţetele...

Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel
Monden • pe 29.04.2019 la 10:43

Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel

În fiecare an, sărbătorile de Paşte îl prind pe Nicolai Tand în casa părintească din Rozalva, judeţul Maramureş. Îi place...

Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România
Social • pe 25.04.2019 la 20:52

Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România

De la cotletul frăgezit în vin alb din Moldova şi până la pulpa împănată cu usturoi din Maramureş. Fiecare regiune are...