Știi ce PÂINE mănânci? Iată cât de SIMPLU poți proba CALITATEA ei
Pâinea reprezintă mereu o alegere extrem de dificilă mai ales atunci când ea nu este întotdeauna ce se crede!
De Redactia Observator la 25.03.2015, 12:14Pâinea reprezintă mereu o alegere extrem de dificilă mai ales atunci când ea nu este întotdeauna ce se crede!
Peste 90% din pâinea de pe piața din România conține coloranți si diverse substanțe nocive organismului.
În cazul pâinii negre, aceasta prezintă o culoare închisă care revine din cafea, cacao, culoranți naturali (mai rar) dar artificiali din abundență, vin rosu, și multe altele.
Cum poți recunoaște o pâine neagră sau de secară contrafacută:
- pune o felie de pâine neagră sau de secară într-un castron cu apă. Dacă apa se coloreză, înseamnă că pâinea conține coloranți;
- pâinea neagră și cea de secară este mult mai compactă, având o structură mai densă. Două pâini identice ca mărime, una albă și una neagră, trebuie să fie diferite ca greutate; cea neagră trebuie să fie mai grea;
- pâinea neagră și cea de secară trebuie să aibă pori adânci și să fie mult mai mică decât cea albă.