Antena LIVE

Curs valutar

Vrei PIZZA ca la restaurant? Acum o poţi face ACASĂ. Iată secretele pe care trebuie să le ştii

Jesús Marquina, cel mai bun "pizzaiolo" din lume, după cum atestă vitrina lui plină de trofee - alintat Marquinetti de colegii italieni - este spaniol și ține cursuri în limba italiană în orașul său Tomelloso, din Ciudad Real, în care dezvăluie secretele unei pizza extraordinare

De la 14.05.2015, 14:33
WhatsApp

Jesús Marquina, cel mai bun "pizzaiolo" din lume, după cum atestă vitrina lui plină de trofee - alintat Marquinetti de colegii italieni - este spaniol și ține cursuri în limba italiană în orașul său Tomelloso, din Ciudad Real, în care dezvăluie secretele unei pizza extraordinare

În spatele acestor secrete se află mulți ani de pregătire și de studii privind tipurile de făină sau procesul de dospire și o pasiune înfocată transmisă de familia sa. El este însă recompensat când un client descoperă pizza pregătită de el, care devine un preparat 'gourmet', departe de stilul 'fast food' plin de grăsimi, cu care ne-au obișnuit lanțurile celebre de pizzerii.

De patru ani desemnat cel mai bun pizzaiolo din lume, el s-a "antrenat" în localul familiei, Trattoria Marquinetti, fondat în 1995. El a pus bazele Școlii de Pizzaioli Marquinetti în 2001 și este selecționer al echipei naționale de pizzaioli cu care a cucerit de patru ori titlul. Este primul spaniol care a câștigat de patru ori Campionatul Mondial de Pizza organizat la Roma.

Care sunt secretele sale?

În afară de răbdare și multă dragoste, alegerea unor produse de calitate care să ofere un echilibru perfect pentru simțuri. Surprinderea juriului este de asemenea necesară având în vedere că este format din italieni. Dacă este vorba de un juriu clasic, puritan, atunci trebuie alese cu grijă ingredientele. În ce privește acrobațiile, recunoaște că nu sunt specialitatea lui și că fiul său, Gustavo, se antrenează timp de două ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Dulcinea, pizza cu care a devenit vicecampion a avut ca ingrediente cremă de dovleac, două tipuri de brânză manchego și potârniche marinată umplută cu ierburi. Pizza elaborată special pentru trupa Rolling Stones, când au concertat la Madrid, a avut somon, avocado, ceapă roșie și cremă de creveți — ingrediente bogate în Omega 3 și antioxidanți, delicioase și sănătoase. O altă variantă este pizza El Greco, cu trei tipuri de roșii, mozzarella, potârniche, iaurt și castravete — o rețetă foarte ușoară, proaspătă și echilibrată.

Secretul unei pizza bune este însă făina, cea mai potrivită fiind cea italiană. Trebuie să se țină seama și de factori precum dospirea îndelungată, controlarea temperaturii și de apa cu care se pregătește aluatul. Dacă dospirea este mai lungă (până la 96 de ore) se reduc carbohidrații iar pizza rezultată este mult mai ușoară și mai ușor de digerat.

În privința ingredientelor pot fi alese cele vegetariene care nu îngrașă. Se poate însă și inova, cum a făcut Marquinetti pentru localul "Kilómetros de Pizza" din Madrid cu prilejul sărbătorii de Sân Isidro, pentru care a ales ca fel principal carne din coadă de vită care are foarte puține grăsimi. Se potrivește orice cu blatul de pizza, important este să existe armonie între ingrediente și să nu se aleagă, niciodată, produse de proastă calitate.

În ce privește coacerea — în cuptorul electric sau în cuptorul cu lemne — Marquinetti preferă să fie electrică, pentru a controla mai bine temperatura (între 280 de grade pentru pizza al taglio — la tavă, porționată) și de 320 de grade pentru pizza clasică (romană). În Italia există multe discuții pe această temă, notează Marquinetti. Adevărul este că în cuptorul cu lemne pizza se deshidratează prea mult, spune el.

SURSA: AGERPRES

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

pizza restaurant acasa secrete
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024