Antena LIVE

Curs valutar

Fugarul chinez, căutat de poliție după ce și-ar fi omorât vecinii, s-a sinucis. Populația era de partea bărbatului: “Sperăm să mai poți găsi fericire“

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, acuzat că și-ar fi ucis doi vecini și ar fi rănit alți trei, a fost găsit fără viață după mai bine de o săptămână de căutări. Deși guvernul local a promis să ofere recompense pentru oricine deține informații despre el sau prezintă dovada morții sale, populația era de partea fugarului.

De la 18.10.2021, 18:51
WhatsApp
Un bărbat care și-ar fi omorât vecinii s-a sinucis, în China. Populația îi ținea partea și spera să nu ajungă pe mâinile autorităților Profimedia

Potrivit poliției, Ou Jinzhong, un bărbat de 55 de ani din provincia Fujian, era principalul suspect pentru o dublă crimă care a avut loc pe 10 octombrie. Victimele sunt membrii unei familii, vecini cu suspectul, scrie presa chineză, citată de CNN. Un bărbat de 70 de ani și nora sa au murit în urma atacului, iar soția bătrânului, nepotul său și fiul acestuia au fost răniți. Căutările erau în toi de o săptămână, iar poliția din orașul chinez Putian a declarat, luni seară, că bărbatul s-a sinucis mai devreme, în cursul aceleiași zile. Ou Jinzhong a fost transportat de urgență la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Acuzațiile aduse bărbatului din China

Pentru o vreme, poliția păstrase tăcerea cu privire la crime. În absența informațiilor oficiale și a altor detalii, presa locală și populația au pus cap la cap o cronologie neoficială pe baza declarațiilor martorilor. Potrivit acestei versiuni a faptelor, Ou era doar un om obișnuit în culmea disperării după ani de dispute privind o casă.

Totul ar fi început în 2017, când bărbatul a decis să-și demoleze locuința degradată și să-și construiasca o alta. Guvernul i-a oferit autorizație de construcție, așa că a mers mai departe cu procedurile. Însă, vecinul său ar fi blocat în repetate rânduri încercările de a construi. Jinzhong a povestit pe internet că a cerut sprijin din partea autorităților, însă problema a rămas nerezolvată. Un oficial local a confirmat pentru Beijing News existența disputei, adăugând că ar fi existat încercări de mediere.

Pe acelaşi subiect

"Vă implor să mă ajutați"

După ani de zile de certuri, picătura care a umplut paharul a venit pe 10 octombrie, când taifunul a distrus acoperișul colibei în care bărbatul locuia și a aruncat o bucată de tablă în curtea vecinului. Faptul că Ou și mama sa în vârstă de 80 de ani locuiau în condiții atât de grele a atras un val de simpatie pentru bărbatul suspectat de crimă. În casă, oamenii legii au găsit o bucată dintr-un pachet de țigări pe care fugarul a scris mai multe numere de telefon ale diverselor organizații ale Partidului Comunist, instituții guvernamentale, ziare locale.

“Guvernul ar trebui să-și protejeze cetățenii obișnuiți. De ce sunt bogații atât de aroganți? Oamenii simpli întotdeauna au jucat după reguli, dar legea nu îi apără. Sper ca cineva să-mi poată spune la cine mai pot apela. Am mers atât la instituțiile privinciale cât și municipale, am sunat, dar nu am primit niciun răspuns. Vă rog, vă implor să-mi spuneți ce ar mai trebui făcut”. Într-o altă postare, Jinzhong l-a etichetat pe primarul din Putian pentru a-i aduce la cunoștință cu ce probleme se confruntă: “Bună ziua, domnule primar. Sunt un om fără educație. Dacă citiți acest mesaj, vă implor să mă ajutați. Mulțumesc”.

Recompensă pentru oricine aduce dovada morții sale

Bărbatul nu a primit niciodată un răspuns oficial, însă pe 10 octombrie, numele său a apărut în toată presa, legat de crima comisă. Bărbatul a fugit, iar pe 13 octombrie guvernul local din Pinghai a pus o recompensă pe capul său, în valoare de 20.000 de yuani (3.106 dolari) pentru orice detalii care ar putea duce la arestarea sa și o recompensă de 50.000 de yuani (7.765 de dolari) pentru oricine aduce dovada morții sale.

“Fugi, sperăm să mai poți găsi fericire în zilele care ți-au mai rămas”, a fost cel mai apreciat comentariu postat pe rețeaua socială chineză, Weibo. Astfel de dovezi de simpatie și sprijin sunt extrem de rare în China, unde criminalii sunt condamnați la moarte. Un avocat pentru drepturile omului a declarat că simpatia de care se bucură fugarul nu este surprinzătoare. “Publicul este conștient că a recurs la violență, nu sprijină crima. Însă oamenii sunt furioși pentru că autoritățile au eșuat să răspundă apelului lui Ou, au eșuat să-l ajute. Este o lecție dură pentru guvernele locale: dacă oficialii nu sunt atenți la incidentele din comunitate, la disputele dintre vecini, conflictele pot escalada rapid. În cazul lui Ou, dacă s-ar fi intervenit pentru a-l ajuta, poate că nu ar fi recurs la crimă”, a declarat Liu Xiaoyuan.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

china crima inchisoare
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024