Japonez acuzat că a ucis o tănără de 21 de ani cu taliu, substanţa din care se obţine otrava de șobolani. Cum a acţionat bărbatul
Un bărbat din Japonia este acuzat că a ucis o tânără de 21 de ani, după i-ar fi turnat acesteia în bautură o substanța din care se face otravă pentru șobolani.
De Redactia Observator la 27.03.2023, 18:36Kazuki Miyamoto, în vârstă de 37 de ani, este acuzată că a ucis o studentă în vârstă de 21 de ani, Hinako Hamano, în octombrie anul trecut, după ce i-a pus taliu în băutură. Substanța mortală a fost găsită recent și în organismul unui membru al familiei, care se află în comă din 2020, potrivit BBC.
Suspectul a fost arestat pe 3 martie la Kyoto. Taliul este un metal moale care se dizolvă în apă și nu are gust sau miros, ceea ce face dificil de detectat în afara unui laborator. Se crede că Kazuki, un agent imobiliar, i-a administrat taliu tinerei Hinako în jurul datei de 11 și 12 octombrie, când i-a vizitat apartamentul din Kyoto.
Bărbatul i-ar fi turnat otravă în băutură
El a spus poliției că cei doi au luat cina împreună, în noaptea de 11 octombrie, apoi au mers acasă la Hinako, pentru a bea ceva. Acesta a declarat că femeia a început să tușească abundent. Apoi a luat legătura cu familia ei, care a dus-o a doua zi la spital. Tânăra a murit pe 15 octombrie din cauza unei insuficiențe respiratorii severe. Medicii i-au găsit taliu în vărsături și urină.
- Un dentist din Colorado și-a otrăvit soția cu arsenic și cianură, pentru a putea fi cu amanta. Îi punea...
- Aer "otrăvit" în Bangkok. Peste 1,3 milioane de persoane s-au îmbolnăvit; 200.000 au fost spitalizate doar în...
- Bucureştiul, sub asediul zgomotului. Nivelul de decibeli de pe marile bulevarde din Capitală sare de 100, dublu...
Poliția bănuiește că bărbatul i-ar fi pus acesteia taliu în băutură, când a fost invitat la ea acasă. După ce polițiștii i-au confiscat telefonul lui Kazuki în timpul anchetei, aceștia au descoperit că bărbatul a căutat informații despre substanța letală, chiar înainte de momentul spitalizării lui Hinako.
Substanța este strict reglementată în Japonia. În cele mai multe cazuri, cercetătorii sau companiile îl cumpără de la întreprinderi specializate. În 2015, o studentă universitară din Nagoya a fost condamnată pentru că a încercat să omoare doi colegi de clasă cu taliu în timp ce era în liceu. Aceeași substanță chimică a fost folosită în doze letale de gruparea islamică asupra prizonierilor săi. Unele țări, precum SUA, au interzis substanța.